Η αγαπημένη ομάδα όλων των Ελλήνων μετά τον θρίαμβο του Γουέμπλεϊ, επικράτησε με 2-0 της Ιρλανδίας στο Καραϊσκάκη σε ένα συγκινητικό βράδυ τόσο για τους διεθνείς, όσο και για όσους βρέθηκαν στις κερκίδες.

Η Εθνική μας ομάδα με αυτή της την νίκη έφτασε τους 12 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην League B του Nations League, έχοντας το απόλυτο 4 στα 4 στον όμιλο.

Έτσι θα έχει διπλή ευκαιρία για την άνοδο στην League A, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την «γαλανόλευκη», ενόψει και του Mundial του 2026.

🇬🇷 Greece can’t stop winning!

Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας η Εθνική εξασφάλισε το μίνιμουμ της παρουσίας στα play off ανόδου στην πρώτη κατηγορία του Nations League και έχει σοβαρές πιθανότητες για την πρωτιά που δίνει την απευθείας άνοδο.

Οι δύο θέσεις στο ranking

Παράλληλα η Εθνική Ελλάδος ανέβηκε και δύο θέσεις στο ranking της FIFA και βρίσκεται πλέον στην 20η αποκτώντας περισσότερες πιθανότητες να βρίσκεται σε γκρουπ ισχυρών στην κλήρωση για τα προκριματικά του ερχόμενου Mundial.

Εάν και εφόσον καταφέρει να ανέβει στην League A θα έχει δεύτερη ευκαιρία να περάσει στο Mundial, μέσα από το Nations League, καθώς από τα προκριματικά θα προκύψουν 12 εισιτήρια που θα δωθούν μονάχα στους νικητές των προκριματικών ομίλων.

Οι δώδεκα ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα παίξουν στα playoffs μαζί με τους τέσσερις καλύτερους νικητές στο Nations League που δεν θα βρίσκονται μεταξύ των δώδεκα νικητών ή δεύτερων των προκριματικών ομίλων του Mundial.

Oι 16 ομάδες, που θα προκύψουν θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια και ύστερα από δύο μονούς αγώνες σε μορφή Final Four θα αναδειχθούν οι τέσσερις νικητές που θα πάρουν και τα τελευταία εισιτήρια που δικαιούται η Ευρώπη.

Εάν η Ελλάδα καταφέρνει και αναδειχθεί νικήτρια στον όμιλό της, όπως στο προηγούμενο Nations League, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να είναι στους καλύτερους τέσσερις νικητές και να εξασφαλίσει έναν δεύτερο προκριματικό δρόμο.