Η Εθνική Ελλάδος έκανε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση στο Nations League, επικρατώντας της Ιρλανδίας με 2-0 στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου, πριν από το μεγάλο ματς με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λάζαρος Ρότα μίλησε για την εικόνα της «γαλανόλευκης» με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο ενώ έστειλε και ένα μήνυμα προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Κάναμε σκληρή δουλειά, είμαστε αφοσιωμένοι, έχουμε 100% συγκέντρωση και το αποτέλεσμα φαίνεται. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Ο Γιοβάνοβιτς κάνει καλή δουλειά, ασχολείται πολύ με το γκρουπ και η εικόνα μιλάει από μόνη της. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ για τον Τζορτζ. Θέλω να πω στην οικογένειά του ότι πάντα θα παίζουμε για τον φίλο μας».

Τέλος για την υποστήριξη των Ελλήνων φιλάθλων ανέφερε: «Ο κόσμος είναι εκπληκτικός. Δεν το έχω ξανασυναντήσει και δεν το λέω για την ΑΕΚ. Η Εθνική είναι κάτι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε ομάδα. Ανατρίχιασα».

Σιώπης: «Καθόμουν και έβλεπα βιντεάκια με στιγμές με τον Τζορτζ»

«Είναι πολλά αυτά που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, ήρθαμε ακόμα πιο κοντά, άπειρα τα συναισθήματα. Πρώτη φορά στην ζωή μου πάνε τα αισθηματα μου σαν καρδιογράφημα, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για άλλη μια φορά. Προσωπικά με το που μπήκε το δεύτερο γκολ έκατσα μόνος μου στο κέντρο και άρχιζα και βούρκωνα. Καθόμουν και έβλεπα βιντεάκια που έχουμε ζήσει στιγμές με τον Τζορτζ και μετά μου φύγαν όλα».

Για το 4/4: «Έχουμε ενότητα και πολύ ταλέντο, έρχονται παιδιά με ταλέντο και μας βοηθάνε αλλά και εμείς με την εμπειρία μας τους βοηθάμε όσο μπορούμε. Όλα καλά παιδιά, βαδίζουμε στο ίδιο μονοπάτι που μας εχει βάλει ο κόουτς και με πίστη θα έρθουν πολύ καλά πράγματα».

Για τον κόσμο: «Το 2004 το ζούσα σαν φίλαθλος και τώρα το βίωσα σαν ποδοσφαιριστής. Τους έχουμε κοντά μας στις άσχημες και στις καλές στιγμές. Παίρνουμε δύναμη από αυτούς».