Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Εθνική ομάδα (ξανά)κερδίζει τους Έλληνες φιλάθλους και κυρίως τα παιδιά!

Η Εθνική ομάδα (ξανά)κερδίζει τους Έλληνες φιλάθλους και κυρίως τα παιδιά!

Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο άκρως διχασμένο, με τις συλλογικές προτιμήσεις να χωρίζουν διαρκώς τους φιλάθλους, η Εθνική ομάδα έρχεται να ενώσει.

Ισως μεγαλύτερη σημασία από τη νίκη κόντρα στην Ιρλανδία, έχει το γεγονός ότι ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό της Εθνικής ομάδας, γέμισε το Γεώργιος Καραϊσκάκης και στο τέλος αποθέωσε τους διεθνείς και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο αγώνας κόντρα στη Ιρλανδία ήταν sold out, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα την τάση των φιλάθλων να αγκαλιάσουν αυτή την ομάδα και να την υποστηρίξουν.

Μία τάση είναι η αλήθεια, που είχε ξεκινήσει από πέρσι, αλλά ο άδοξος αποκλεισμός από την τελική φάση του Euro κόντρα τη Γεωργία, φάνηκε να αλλάζει το κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων.

Ωστόσο, το 4 στα 4 που έχει κάνει η Ελλάδα, με αποκορύφωμα την ιστορική νίκη στο Γουέμπλεϊ, έχει συσπειρώσει ξανά τον κόσμο που δείχνει ξεκάθαρα ότι ξέχασε τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα, στις 26 του περασμένου Μαρτίου.

Τεράστιο ρόλο σε όλο αυτό το κύμα συμπαράστασης έπαιξε ο τραγικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ, μία απώλεια που ένωσε τους Έλληνες γύρω από την Εθνική ομάδα. Ο Τζορτζ μπορεί να έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα, αλλά όλη αυτή η αγάπη προς την Εθνική ομάδα μπορεί να τον κάνει να χαμογελά όπου και να βρίσκεται.

Η Εθνική ομάδα αποκτά ξανά οπαδούς

Η Εθνική ομάδα βγάζει υγεία, οι παίκτες είναι μία γροθιά και αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο, με τον εξαιρετικό για τα δεδομένα της Ελλάδας απολογισμό των εννέα γκολ στο ενεργητικό της. Πρέπει να πάμε αρκετά πίσω για να δούμε ένα αντίστοιχο ξεκίνημα που ισοφαρίζει βέβαια την αρχή στον όμιλο του Nations League το 2022, αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν στην 3η κατηγορία και είχε αντιπάλους σαφώς ευκολότερους, όπως η Βόρεια Ιρλανδία, το Κόσοβο και η Κύπρος. Και τότε τέσσερις σερί νίκες αλλά με επτά γκολ υπέρ και όχι εννέα!

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές εικόνες με το γεμάτο από παιδιά Γεώργιος Καραϊσκάκης. Παιδιά που τα πήραν οι γονείς από το χέρι και φορώντας το μπλε κασκόλ ή τη φανέλα της Εθνικής, πήγαν να θαυμάσουν από κοντά τον Παυλίδη, τον Μπακασέτα και τα άλλα παιδιά της Εθνικής, τα οποία τους αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο. Δύο όμορφα γκολ, καλό ποδόσφαιρο και κυρίως υποσχέσεις για το μέλλον.

Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο άκρως διχασμένο, με τις συλλογικές προτιμήσεις να χωρίζουν διαρκώς τους φιλάθλους, η Εθνική ομάδα έρχεται να ενώσει. Αυτά τα παιδιά που είτε πήγαν στο Καραϊσκάκη, είτε παρακολούθησαν τηλεοπτικά τον αγώνα, είναι εν δυνάμει οπαδοί της Εθνικής ομάδας.

Ο αγαπητός σε όλους Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Μίας ομάδας που γκρεμίζει τις διαχωριστικές γραμμές και υποστηρίζεται από όλους. Όπως και ο προπονητής της Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή είναι ο πιο δημοφιλής κόουτς στη χώρα και έχει μπει για τα καλά στην καρδιά των Ελλήνων.

Ο Γιοβάνοβιτς χαίρει εκτίμησης από οπαδούς όλων των ομάδων, που αναγνωρίζουν το έργο του και την προσπάθεια να ξαναφέρει την Εθνική ομάδα στην ελίτ όχι μόνο του Ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Χρησιμοποιεί αξιοκρατικά τους παίκτες που διαθέτει, έχει σύστημα με λογική, αποφεύγει τους πειραματισμούς και η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω λοιπόν για να εκτιμήσεις τον Γιοβάνοβιτς και ο Σέρβος που αντιλαμβάνεται όλη αυτή την αγάπη, δείχνει να το απολαμβάνει. Αν νικήσει και την Αγγλία, στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, τότε με σιγουριά θα μιλάμε για τη νέα εποχή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου!

Only in

Στο ΣτΕ για το σήμα των POS οι οδηγοί ταξί

Υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024