Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Τρίτης την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν το 2-1 και θέλουν βεβαίως να κάνουν και το δύο στα δύο στην έδρα τους.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε επισημάνει στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι με την Ζακλγκίρις ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει σε όλα τα παιχνίδια στο ΣΕΦ και σε όσο το δυνατόν περισσότερα εκτός έδρας αγώνες.

Πρώτα απ’ όλα όμως υπάρχει ο μεγάλος στόχος για το απόλυτο στον Πειραιά κι αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στον αγώνα με τους Ιταλούς.

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην δυσκολία με την οποία νίκησε η Αρμάνι Μιλάνο στο τελευταίο της παιχνίδι στο ιταλικό πρωτάθλημα, γιατί πολύ απλά αν το κάνει θα έχει πέσει στην παγίδα.

Ο αγώνας απέναντι στους Ιταλούς είναι δύσκολος και για να επιτευχθεί ο στόχος θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και ενέργεια.

Ενέργεια σαν αυτή που έδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στον Άρη και η επιστροφή του Φαλ στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν πιο εύκολα το αμυντικό ριμπάουντ κι αυτό τους δίνει την δυνατότητα να επιτεθούν με ταχύτητα στο αντίπαλο καλάθι.

Αρκεί να θυμηθεί κάποιος πόσα επιθετικά ριμπάουντ πήρε η Φενέρ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν υπήρχε στο παρκέ ο Φαλ.

Ο Ετόρε Μεσίνα που έχει «φάει με το κουτάλι» την Ευρωλίγκα, χαρακτήρισε τους «ερυθρόλευκους» ομάδα που μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και το λέει γιατί ξέρει το μπάσκετ που μπορεί να παίξει η ομάδα του Μπαρτζώκα.

Δεν ήταν μια τυχαία τοποθέτηση από τον πολύπειρο κόουτς της ιταλικής ομάδας, καθώς ο Μεσίνα βλέπει στο τέλος της διαδρομής και θεωρεί πως οι πειραιώτες έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν τον στόχο τους.

Είμαστε ακόμα στην αρχή του δρόμου αλλά προπονητές με την εμπειρία

Ο Ολυμπιακός πρέπει να τρέξει στην επίθεση στον αυριανό αγώνα με την Αρμάνι και η επιστροφή του Φαλ του δίνει αυτή την δυνατότητα, καθώς ο Γάλλος είναι εγγύηση για το αμυντικό ριμπάουντ.

Το ενδιαφέρον βεβαίως εστιάζεται και στο αν ο Μπαρτζώκας θα δώσει τελικά χρόνο συμμετοχής στον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ακόμα όμως κι αν δεν παίξει ο Σέρβος κόντρα στην Αρμάνι, η παρουσία του στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας είναι ένα εξαιρετικό νέο για την ομάδα του λιμανιού.

Ο «Μίλου» θα είναι σε θέση να προσφέρει και αυτός άμεσα τις υπηρεσίες του και η επιστροφή και του Σέρβου σέντερ ισχυροποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό.

Είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν και καμιά ομάδα δεν είναι έτοιμη, αλλά η νίκη είναι «μονόδρομος» για τους πειραιώτες στην αναμέτρηση με την Αρμάνι κι αυτό το ξέρουν καλά και ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.