Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει, πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στο Nations league, πως η Εθνική μας ομάδα θα υποδέχονταν την Αγγλία, ως πρώτη του ομίλου.

Είναι όμως η πραγματικότητα και είναι κι αυτό ένα από τα «θαύματα» που έχει πετύχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και είναι μια νέα εποχή με την Εθνική μας ομάδα στο προσκήνιο, να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματα που έχει.

Βεβαίως το αποτέλεσμα που έκανε την διαφορά ήταν η νίκη επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ και αυτή η τεράστια επιτυχία είναι η αφετηρία μιας προσπάθειας που μπορεί να δώσει στην Εθνική μας, μεγάλο μέρος της χαμένης της αίγλης.

Είναι προφανές πως αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες και το κυριότερο έχει το «ειδικό βάρος» για ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μεγάλων και δύσκολων αγώνων.

Κι αυτό βεβαίως είναι κάτι που δεν χαρίζεται. Έχει γίνει δουλειά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε ότι αφορά την «ταυτότητα» της ομάδας κι εδώ θα πρέπει να τονίσουμε μια μεγάλη διαφορά που έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Εθνική μας έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, έχει αυτοπεποίθηση κι αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να έρθουν και τα αποτελέσματα.

Κι όταν αναφερόμαστε στον όρο «ταυτότητα» εννοούμε φυσικά και τη νοοτροπία νικητή που βγάζει η ομάδα μας σε αυτή τη νέα εποχή για την «γαλανόλευκη».

Το είδαμε και στα τέσσερα ματς του Nations League αλλά πάνω απ’ όλα το είδαμε στο έπος του Γουέμπλεϊ, εκεί που οι Άγγλοι έτριβαν τα μάτια τους, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τι τους βρήκε.

Χωρίς αυτή την θέληση, αυτή τη φιλοσοφία τίποτε δεν θα ήταν εφικτό. Όλα τώρα είναι διαφορετικά γιατί η ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να παλέψει για το καλύτερο σε όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου.

Ο προπονητής έχει ασφαλώς εργαστεί πολύ προς αυτή την κατεύθυνση και ομάδα που έχει «ταυτότητα» στο παιχνίδι της, θα βρει αργά ή γρήγορα τον δρόμο της.

Η εικόνα λοιπόν που βγάζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι καλή και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την απόδοση αλλά και με το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Τώρα όλοι «κυκλώνουν» το παιχνίδι με τους Άγγλους στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου και αυτή η μεγάλη «μάχη» θα κρίνει και την πρώτη θέση του ομίλου. Επαναλαμβάνουμε πως δεν έχει κριθεί τίποτα και για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την προσπάθεια, θα χρειαστεί μιαν ακόμα υπέρβαση.

Το σίγουρο είναι πως αυτή η ομάδα δείχνει πως έχει τις δυνατότητες να παλέψει για μια δεύτερη νίκη κόντρα στους Άγγλους κι αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα.

Τα κέρδη για την Εθνική μας είναι ήδη πολλά αλλά τώρα θέλουμε και την πρωτιά.