Μετά το ποδόσφαιρο, η Σαουδική Αραβία «εισβάλλει» και στο τένις, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση των κορυφαίων ονομάτων του αθλήματος και τη δημιουργία ενός πέμπτου Grand Slam.

Βήμα, βήμα, μέσω μικρότερων διοργανώσεων, αλλά και τουρνουά επίδειξης. Όπως αυτό που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες (16/10 έως 19/10) στο Ριάντ. Στο «Six Kings Slam», όπως το έχουν ονομάσει οι διοργανωτές, θα λάβουν μέρος οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ, Γιάνικ Σίνερ, Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Χόλγκερ Ρούνε.

Ένα τουρνουά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα είναι ένα από τα τελευταία στα οποία θα αγωνιστεί ο σπουδαίος Ράφαελ Ναδάλ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ισπανός έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά τους τελικούς του Davis Cup.

Οι έξι τενίστες θα λάβουν από 1.500.000 δολάρια για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, ενώ ο νικητής  θα πάρει 6.000.000 δολάρια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πρόσφατο US Open ο Γιάνικ Σίνερ που κατέκτησε τον τίτλο πήρε 3.6 εκατ. δολάρια. Σχεδόν τα μισά από όσα υπόσχονται οι Σαουδάραβες στον νικητή του τουρνουά.

Το φορμάτ του τουρνουά και τα έπαθλα

Οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ ως οι τενίστες με τα περισσότερα Grand Slams (24 ο Σέρβος, 22 ο Ισπανός) έχουν περάσει απευθείας στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντανίλ Μεντβέντεφ – Γιάνικ Σίνερ και ο Ράφαελ Ναδάλ τον αντίστοιχο του Χόλγκερ Ρούνε – Κάρλος Αλκαράθ.

Οι προημιτελικοί θα γίνουν την Τετάρτη (16/10), οι ημιτελικοί την Πέμπτη (17/10) και οι τελικοί (μικρός και μεγάλος) το Σάββατο (19/10). Την Παρασκευή δεν θα γίνουν αγώνες. Αυτό θα συμβεί καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό της ATP τα τουρνουά επίδειξης δεν επιτρέπεται να διαρκούν 3 συνεχόμενες μέρες. Γι’ αυτό το λόγο οι Σαουδάραβες έβαλαν τους τελικούς του «Six Kings Slam» το Σάββατο, αφήνοντας κενή την Παρασκευή (18/10).

Το γήπεδο που θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες είναι χωρητικότητας 8.000 θέσεων και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του τουρνουά. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και οι αναμετρήσεις θα είναι sold out.

Η εισβολή της Σαουδικής Αραβίας στο τένις

Τη διοργάνωση του «Six Kings Slam» έχει αναλάβει ο Τούρκι Αλ Σέιχ, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Γενικής Αρχής Ψυχαγωγίας στη Σαουδική Αραβία, σύμβουλος στη Βασιλική Αυλή, αλλά και ιδιοκτήτης της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Αλμερία από το 2019.

Ένα τουρνουά που συμπεριλαμβάνεται στη γενικότερη επιθυμία της Σαουδική Αραβίας να γίνει μια από τις υπερδυνάμεις του παγκοσμίου τένις και να κερδίσει τη διεξαγωγή ενός Grand Slam, που θα πλαισιώσει το Αυστραλιανό Οπεν, το Ρολάν Γκαρός, το Γουίμπλεντον και το US Open.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται όλες οι ενέργειες που κάνουν οι Σαουδάραβες τα τελευταία χρόνια, με την Τζέντα να φιλοξενεί τα ATP Next Gen Finals και το Ριάντ τα WTA Finals. Δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις, αφού στην πρώτη αγωνίζονται τα κορυφαία ταλέντα του ανδρικού τένις και στη δεύτερη οι οκτώ καλύτερες τενίστριες στον κόσμο.

Οι Σαουδάραβες βρίσκονται επίσης σε επαφές με την ATP για τη διεξαγωγή ενός 1000άρι τουρνουά, με τις δύο πλευρές να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα το επόμενο διάστημα να υπάρξουν ανακοινώσεις από τη διοργανώτρια αρχή των ανδρικών τουρνουά.

Οι σχέσεις της ATP με τη Σαουδική Αραβία άλλωστε είναι άριστες, με το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της χώρας από τον περασμένο Φεβρουάριο να είναι χορηγός της επίσημης κατάταξης της ATP, αλλά και του τροπαίου που δίνεται στον καλύτερο παίκτη της σεζόν.

Το εντυπωσιακό τρέιλερ

Οι Σαουδάραβες στην προσπάθειά τους να προμοτάρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουρνουά προσέλαβαν το φημισμένο ντουέτο, Λος Πέρες, οποίο ανέλαβε και έφτιαξε το τρέιλερ του «Six Kings Slam».

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και παρακάτω μπορείτε να δείτε το διαφημιστικό σποτ της διοργάνωσης.

Μάλιστα, είναι τόσο ακριβό και καλοφτιαγμένο, που ο Γάλλος τενίστας, Κουρεντίν Μουτέ, Νο. 70 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, ανέφερε:

«Το τρέιλερ κόστισε περισσότερα χρήματα από όσα έβγαλα φέτος από το τένις», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο «Χ».

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου: Μεντβέντεφ vs Σίνερ και Ρούνε vs Αλκαράθ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου: Τζόκοβιτς vs Μεντβέντεφ/Σίνερ και Ναδάλ vs Ρούνε/Αλκαράθ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου: Μικρός και μεγάλος τελικός