Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Αιματηρό χτύπημα των IDF σε πολυκατοικία – Νεκρός ο διοικητής αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Αιματηρό χτύπημα των IDF σε πολυκατοικία – Νεκρός ο διοικητής αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ

Οι IDF έβαλαν στο στόχαστρό τους πολυκατοικία, με τουλάχιστον 18 άτομα να χάνουν τη ζωή τους - Στην περιοχή που επλήγη δεν έχει δράση η Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τον Λίβανο και να σπέρνει τον θάνατο. Στην πιο πρόσφατη επιδρομή τους οι IDF έπληξαν πολυκατοικία στα βόρεια της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, σύμφωνα με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, το χτύπημα έγινε στο χωριό Αϊτού, στην επαρχία της Σγάρτα στο βόρειο Λίβανο, κοντά στην Τρίπολη, όπου υπάρχει πλειονότητα Χριστιανών. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μαχητικά του Ισραήλ βάζουν στο στόχαστρό τους το βόρειο τμήμα του Λιβάνου, το οποίο δεν είναι προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Δείτε βίντεο από την επίθεση στη Σγάρτα

Νεκρός ο διοικητής αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ

Νωρίτερα, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ σκότωσε τον επικεφαλής της συστοιχίας αντιαρματικών πυραύλων της επίλεκτης δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με την ενημέρωση τις IDF.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε ισραηλινή ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα

Ο Μοχάμεντ Καμέλ Ναΐμ έγινε στόχος στη Ναμπατίγια, αναφέρουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ο Ναΐμ ήταν υπεύθυνος για τις εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων προς το Ισραήλ, προσθέτουν στη σχετική ενημέρωση, ενώ δημοσιεύουν και πλάνα από το χτύπημα που εξουδετέρωσε το επίλεκτο στέλεχος του λιβανέζικου κινήματος.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε ισραηλινή ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα, μία ημέρα έπειτα από μια άλλη επίθεση εναντίον άλλης στρατιωτικής βάσης στην ίδια περιοχή, στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες. «Παραμένουμε σε εγρήγορση και είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.

Εξάλλου, το λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι έβαλε εναντίον ισραηλινών δυνάμεων που είχαν προχωρήσει στο χωριό Μαρούν αλ Ρας, στον νότιο Λίβανο, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ διευκρίνισε ότι μαχητές της χρησιμοποίησαν «όλμους του πυροβολικού εναντίον συγκεντρωμένων στρατιωτών του εχθρού» σε αυτό το χωριό.

Only in

Στο ΣτΕ για το σήμα των POS οι οδηγοί ταξί

Υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024