Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπορέλ: Η ΕΕ ανησυχεί σοβαρά για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της UNIFIL

Μπορέλ: Η ΕΕ ανησυχεί σοβαρά για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της UNIFIL

Ο Μπορέλ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αναμένουμε επειγόντως εξηγήσεις και διεξοδική έρευνα από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με τις επιθέσεις κατά της UNIFIL»

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως η ΕΕ καταδικάζει όλες τις επιθέσεις κατά των αποστολών του ΟΗΕ και εκφράζει ιδιαίτερα σοβαρή ανησυχία σχετικά με τις επιθέσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κατά της UNIFIL στον Λίβανο, οι οποίες προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών ειρηνευτικών δυνάμεων.

«Τέτοιες επιθέσεις συνιστούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και είναι εντελώς απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ, σημειώνει ότι τέτοιες επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ συνιστούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και είναι εντελώς απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

«Αναμένουμε εξηγήσεις»

Αναφέρει ότι όλοι οι παράγοντες έχουν την υποχρέωση να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια, καθώς και την ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας του ΟΗΕ και να σέβονται το απαραβίαστο των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ ανά πάσα στιγμή. «Αναμένουμε επειγόντως εξηγήσεις και διεξοδική έρευνα από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με τις επιθέσεις κατά της UNIFIL, η οποία διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στη σταθερότητα του Νοτίου Λιβάνου» υπογραμμίζει ο ύπατος εκπρόσωπος.

Παράλληλα, η ΕΕ εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για τη συνεχιζόμενη εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ που πρέπει να σταματήσει και για τα πλήγματα των IDF σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του Λιβάνου, προκαλώντας μεγάλο τίμημα στους αμάχους και τον εκτοπισμό πολλών. «Προτρέπουμε όλα τα μέρη να σεβαστούν το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, σε όλες τις περιστάσεις» επισημαίνει.

Η ΕΕ τέλος επαναλαμβάνει την έκκλησή της για άμεση κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο και όλα τα μέρη να δεσμευτούν και να εργαστούν για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Only in

Παγώνουν οι αυξήσεις στις «αντικειμενικές αξίες» - Αλλάζουν οι τιμές ζώνης σε 100 με 200 περιοχές

Για το 2026 μετατίθενται οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες του συνόλου των ακινήτων – Τιμές ζώνης από την εφορία για πρώτη φορά σε 505 περιοχές και διορθώσεις σε άλλες 100 με 200

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024