Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
«Η βασίλισσα ήταν το αφεντικό μου για 18 χρόνια» – Νέες αποκαλύψεις για την Ελισάβετ

«Η βασίλισσα ήταν το αφεντικό μου για 18 χρόνια» – Νέες αποκαλύψεις για την Ελισάβετ

H επί 18 χρόνια βοηθός της αείμνηστης βασίλισσας μοιράστηκε αγαπημένες της αναμνήσεις και αποκάλυψε τι απολάμβανε περισσότερο η βασίλισσα Ελισάβετ

Μια γυναίκα που εργαζόταν ως βοηθός της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’, επί 18 χρόνια αποκάλυψε μερικές απροσδόκητες λεπτομέρειες για το αφεντικό της – μεταξύ άλλων ότι η μονάρχης ήταν μια «τολμηρή» οδηγός που της άρεσε να ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα.

Η Samantha Cohen, 56 ετών, μίλησε στους Sunday Times για τον χρόνο που δούλευε με την Αυτού Μεγαλειότητα, συζητώντας πώς εντάχθηκε στο γραφείο Τύπου πριν από περίπου 25 χρόνια, προτού προαχθεί σε γραμματέα επικοινωνίας της βασίλισσας και στη συνέχεια σε βοηθό του προσωπικού της γραμματέα.

Απολάμβανε την ιδιωτικότητά της η βασίλισσα

Η Cohen περιγράφει τη σχέση τους ως «πολύ σεβαστή», προσθέτοντας ότι ο μονάρχης δεν έχει ευνοούμενους. Η Cohen έβλεπε απλώς ότι η δουλειά της ήταν να κάνει τη ζωή της βασίλισσας -την οποίο περιέγραψε ως «απίστευτη» εργοδότη- «όσο το δυνατόν πιο εύκολη».

Η ίδια και η οικογένειά της, ο σύζυγός της Richard Halle και τα παιδιά τους (τα οποία είναι σήμερα 13, 16 και 19 ετών), συχνά μετακινούνταν όπου βρισκόταν η βασίλισσα – για παράδειγμα, περνούσαν τα καλοκαίρια στο Balmoral και τα Χριστούγεννα στο Sandringham στο Norfolk, όπου τους έδιναν ένα εξοχικό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους και δώρα με χειρόγραφες ετικέτες από τη μονάρχη.

Η Cohen πίσω από την βασίλισσα Ελισάβετ

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών στη Σκωτία, όταν στην οικογένεια Cohen δινόταν ένα σπίτι για να μείνει, τα παιδιά έπεφταν μερικές φορές πάνω στην Αυτού Μεγαλειότητα, η οποία «λάτρευε όταν οι οικογένειες περνούσαν καλά και άκουγε τι έκαναν όλοι».

Περιγράφοντας τη βασίλισσα ως ένα «ντροπαλό» άτομο που ήθελε να είναι «μια γυναίκα της οικογένειας» καθώς και αρχηγός κράτους, η Cohen είπε ότι αγαπούσε την ιδιωτικότητα που απολάμβανε στο Balmoral, καθώς και τη φιλοξενία όλων και την παραχώρηση δωματίων για τους επισκέπτες.

Αγαπούσε την ταχύτητα

Η Cohen είπε ότι η βασίλισσα ήταν «τολμηρή», προσθέτοντας ότι «οδηγούσε γρήγορα τα αυτοκίνητά της γύρω από το Balmoral».

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της εκλιπούσας μονάρχη, σύμφωνα με την Cohen, ήταν ότι δεν είχε «κανένα εγωισμό» και ότι παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον κόσμο, ήταν «το αντίθετο της διασημότητας».

Η αγάπη της Ελισάβετ για τα αυτοκίνητα ήταν γνωστή. Πλέον μάθαμε ότι λάτρευες και την ταχύτητα

Η βασίλισσα, αντί να είναι μια επιδειξίας που μεθάει από το γεγονός ότι είναι βασίλισσα, «πήρε [τον ρόλο της] πολύ σοβαρά και τον εκτέλεσε με τελειότητα».

Ενώ έβλεπε τη βασίλισσα να είναι πιο ευτυχισμένη όταν ήταν εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με την Cohen, απολάμβανε επίσης τις περιοδείες στην Αυστραλία, καθώς τις έβρισκε πιο χαλαρωτικές «επειδή υπήρχε λιγότερο πρωτόκολλο».

Αφού οι Αυστραλοί ψήφισαν να παραμείνει η Ελισάβετ αρχηγός του κράτους το 1999 κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη χώρα τον επόμενο χρόνο η βασίλισσα εκφώνησε μια ομιλία στην οποία ανέφερε ότι η απόφαση εξαρτάται από τους πολίτες.

«Έχω πάντα καταστήσει σαφές ότι το μέλλον της μοναρχίας στην Αυστραλία είναι ένα θέμα που πρέπει να αποφασίσετε εσείς, ο αυστραλιανός λαός, και μόνο εσείς, με δημοκρατικά και συνταγματικά μέσα. Δεν πρέπει να γίνει διαφορετικά», είπε.

Τον Μάιο του 2018, λίγο μετά τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, η βασίλισσα ζήτησε από την Κοέν να εργαστεί για το ζευγάρι, μοιραζόμενη την τεράστια εμπειρία της.

Από την Ελισάβετ στην Μέγκαν και το Χάρι

Αποχώρησε από τη βασιλική οικογένεια τον Οκτώβριο του 2019, μετά από 18 χρόνια εργασίας για τον θεσμό.

Δεν έχει σχολιάσει δημοσίως τις κατηγορίες για εκφοβισμό που περιβάλλουν τη δούκισσα του Σάσεξ – ισχυρισμούς που η δούκισσα αρνείται.

Παρά την επίσημη αποχώρησή της από το The Firm, η Cohen είχε τόση εμπιστοσύνη, που της ζητήθηκε να συμμετάσχει στη «σύνοδο κορυφής του Sandringham» τον Ιανουάριο του 2020 – τη διαβόητη πλέον συνάντηση όπου οι βασιλείς και ο Χάρι έκαναν τις συμφωνίες για την αποχώρησή του από την οικογένεια ως ανώτερο εργαζόμενο μέλος και τη μετακίνησή του στο εξωτερικό.

Η Cohen, η οποία ανακηρύχθηκε Διοικητής του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος το 2016 για τις προσωπικές της υπηρεσίες προς τη μονάρχη, συνέχισε να εργάζεται για τον Μπόρις Τζόνσον το 2022 .

Only in

«Αντίο γκαζόν»; – Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τον σχεδιασμό για πράσινο αστικό τοπίο

Από τους κήπους των σπιτιών μέχρι τα δημόσια πάρκα, η ταχέως επιδεινούμενη κλιματική αλλαγή οδηγεί σε επανασχεδιασμό των χώρων πρασίνου του αστικού τοπίου στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024