Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί έβγαλε η Κέιτ Μίντλετον το δαχτυλίδι της Νταϊάνα;

Γιατί έβγαλε η Κέιτ Μίντλετον το δαχτυλίδι της Νταϊάνα;

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αγαπούσε τόσο πολύ το εν λόγω δαχτυλίδι αρραβώνων που συνέχισε να το φοράει και μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Κάρολο το 1996.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, επέλεξε να μη φοράει το περίτεχνο δαχτυλίδι αρραβώνων με ζαφείρι που ανήκε κάποτε στην αείμνηστη πεθερά της, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, κατά τις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις της.

Η Κέιτ, 42 ετών, φορούσε αντ’ αυτού ένα χρυσό δαχτυλίδι, τη βέρα της, που ολοκληρώνεται με αυτό που κάποιοι εικάζουν ότι είναι ένα νέο «δαχτυλίδι αιωνιότητας».

Η ιστορία του κοσμήματος της Νταϊάνα

Στην τελευταία της έξοδο στο Σάουθπορτ η Κέιτ- η οποία εθεάθη με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ -, επέλεξε λαμπερά διαμαντένια δαχτυλίδια.

Παρόλο που στα κοσμήματα που επέλεξε δεν περιλαμβανόταν το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα, φρόντισε να κάνει μια ευγενική αφιέρωση στην πεθερά της, φορώντας ένα «δαχτυλίδι αιωνιότητας» με ζαφείρια – τον ίδιο πολύτιμο λίθο με το διάσημο δαχτυλίδι.

Όταν η Νταϊάνα απεβίωσε το 1997, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι κληρονόμησαν τη συλλογή κοσμημάτων της, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και το δαχτυλίδι αρραβώνων της, σύμφωνα με το Good Housekeeping

Το νέο κόσμημα που μοιάζει με το δαχτυλίδι αρραβώνων 12 καρατίων της πριγκίπισσας Νταϊάνα φορέθηκε από την Κέιτ κατά τη διάρκεια ενός συγχαρητήριου βίντεο για την ομάδα GB μετά την επιτυχία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και στη συνέχεια ξανά κατά τη διάρκεια του συγκινητικού οικογενειακού βίντεο που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα διαθέτει ένα ζαφείρι Κεϋλάνης 12 καρατίων που περιβάλλεται από ένα σύνολο 14 διαμαντιών σε λευκόχρυσο.

Σχεδιάστηκε από το Garrard και είναι εμπνευσμένο από την καρφίτσα με το cluster ζαφειριού και διαμαντιών που είχε κατασκευαστεί για τον πρίγκιπα Αλβέρτο το 1840, την οποία δώρισε στη βασίλισσα Βικτώρια ως γαμήλιο δώρο.

@dailymailroyals The Princess of Wales opted not to wear her ornate sapphire wedding ring as she joined her husband for a surprise visit to meet the bereaved families of the Southport stabbing victims. Kate Middleton, 42, who made an appearance in her first joint official outing with Prince William since her course of chemotherapy cancer treatment ended in the summer, decided to go without her oval 12-carat Ceylon sapphire surrounded by a cluster of 14 solitaire diamonds set in white gold. The late Princess Diana chose the ring when she was presented with a selection of options by the then Crown jewellers, Garrard of Mayfair upon her engagement to Prince Charles. The mother-of-three opted instead for a thin golden ring, topped with what some have speculated is a new ‘eternity band’. Kate appears to have worn the accessory – set with diamonds and sapphires, which would match the royal’s engagement ring – in August while making a Team GB video with William, and during her heartwarming family video released last month. #princesskate #katemiddleton #diana #royalfamily #royalfashion ♬ Famous Bach cello classical music full version(1005502) – Yuji Okazaki

Αναφέρεται ότι η Νταϊάνα διάλεξε το κόσμημα επειδή ήταν το μεγαλύτερο και της θύμιζε το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας της.

Εκείνη την εποχή, αναφερόταν ως το «ζαφείρι για το κοινό», καθώς το δαχτυλίδι ήταν διαθέσιμο στον κατάλογο του Garrard’s, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορούσε να το αγοράσει για 47.000 λίρες.

«Θα ήθελα να διαθέσετε όλα τα κοσμήματά μου στους γιους μου»

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αγαπούσε τόσο πολύ το δαχτυλίδι αρραβώνων της που συνέχισε να το φοράει και μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Κάρολο το 1996.

Στη συνέχεια άρχισε να φοράει στη θέση του ένα δαχτυλίδι με aquamarine σε κοπή σμαραγδιού – το ίδιο που φορούσε η Μέγκαν Μαρκλ με το δεύτερο νυφικό της.

Το δαχτυλίδι από aquamarine θεωρείται ότι κοστίζει περίπου 75.000 λίρες λόγω του μεγέθους, του χρώματος και της ποιότητας του κεντρικού διαμαντιού.

Όταν η Νταϊάνα απεβίωσε το 1997, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι κληρονόμησαν τη συλλογή κοσμημάτων της, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και το δαχτυλίδι αρραβώνων της, σύμφωνα με το Good Housekeeping.

Η αείμνηστη πριγκίπισσα έγραψε: «Θα ήθελα να διαθέσετε όλα τα κοσμήματά μου στους γιους μου, ώστε οι γυναίκες τους να τα αποκτήσουν ή να τα χρησιμοποιήσουν εν ευθέτω χρόνω. Αφήνω την ακριβή κατανομή των κοσμημάτων στη διακριτική σας ευχέρεια».

Πώς έφτασε το δαχτυλίδι στα χέρια της Κέιτ Μίντλετον

Υπάρχουν φήμες ότι ενώ ο Χάρι επέλεξε αρχικά το ζαφείρι, αφού είδε τον έρωτα του Γουίλιαμ για την Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας αντάλλαξε το δαχτυλίδι αρραβώνων με το ρολόι Cartier της μητέρας του, έτσι ώστε ο δούκας του Κέιμπριτζ να κάνει πρόταση γάμου στην εν λόγω δούκισσα.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρεται να είχε το δαχτυλίδι μαζί του για τρεις εβδομάδες, ενώ έκαναν διακοπές στο όρος Κένυα το 2010 και όταν ανακοίνωσε τον αρραβώνα, είπε: «Είναι το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας μου και είναι πολύ ξεχωριστό για μένα, όπως και η Κέιτ είναι πολύ ξεχωριστή για μένα τώρα. Ήταν σωστό να βρεθούν [μητέρα και νύφη]. Ήταν ο τρόπος μου να βεβαιωθώ ότι η μητέρα δεν θα έχανε τη σημερινή μέρα».

Αφού έκανε μερικές αλλαγές, το δαχτυλίδι της Κέιτ έγινε ένα από τα πιο διάσημα δαχτυλίδια στον κόσμο, που σήμερα αξίζει πάνω από 393.000 λίρες.

Φτάνοντας χθες στο Σάουθπορτ καθώς απογευματινός ήλιος έλαμπε, η πριγκίπισσα δεν φόρεσε το ζαφειρένιο δαχτυλίδι.

Οι θαυμαστές της βασίλισσας υπέθεσαν ότι το νέο «δαχτυλίδι αιωνιότητας» που φορούσε αντ’ αυτού ήταν δώρο του Γουίλιαμ για να σηματοδοτήσει «την επόμενη φάση της ζωής της» μετά το τέλος της θεραπείας της για τον καρκίνο.

*Με πληροφορίες από: Daily Mail

Only in

Ζαλίζουν οι τιμές στα ακίνητα – Δείτε τις περιοχές φιλέτα

Η τιμές στα ακίνητα έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024