Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Αξιολάτρευτα δίδυμα μωρά πάντα κάνουν ντεμπούτο στον ζωολογικό κήπο (φωτογραφίες)

Βερολίνο: Αξιολάτρευτα δίδυμα μωρά πάντα κάνουν ντεμπούτο στον ζωολογικό κήπο (φωτογραφίες)

Από αύριο το κοινό θα μπορεί να τα θαυμάσει για πρώτη φορά - Γεννήθηκαν πριν από 1,5 μήνα, ζυγίζουν 2,5 κιλά και έχουν μέγεθος κουνελιού - Δείτε πώς είναι

Το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει για πρώτη φορά από αύριο Τέταρτη (16/10) τα δίδυμα πάντα που γεννήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν το «μέγεθος ενός κουνελιού», ανακοίνωσε σήμερα ο ζωολογικός κήπος στο Βερολίνο.

Βερολίνο: Πάντα σε… μέγεθος κουνελιού

Τα μωρά πάντα, δύο θηλυκά βάρους 2,5 κιλών, θα εμφανίζονται εναλλάξ για να χαιρετίζουν τους επισκέπτες στον κήπο των πάντα του ζωολογικού κήπου, κατά τη διάρκεια μιας ώρας την ημέρα, από τις 13.30 τοπική ώρα, αναφέρεται σε ένα δελτίο Τύπου, με την ευκαιρία της παρουσίασης σε δημοσιογράφους.

Η Μενγκ Μενγκ, το θηλυκό πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, τα γέννησε πέντε χρόνια αφότου έφερε στον κόσμο τους πρώτους της απογόνους.

«Μέχρι σήμερα, το να παρατηρούμε την ανάπτυξη των μικρών πάντα εναπόκειτο αποκλειστικά στην ομάδα μας», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Αντρέας Κνιέριεμ.

Από τη γέννησή τους την 22α Αυγούστου, τη φροντίδα των μικρών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν αποκαλυφθεί, ανέλαβε η Μενγκ Μενγκ και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, ανάμεσά τους ειδικοί της κινεζικής βάσης των πάντα της Τσενγκντού.

«Τα μικρά πάντα είναι ακόμη νεογέννητα και εξαρτώνται απόλυτα από τη μητέρα τους για τη φροντίδα τους», εξήγησε ο βιολόγος Φλόριαν Σικς σε ένα δελτίο Τύπου.


Οι γονείς Μενγκ Μενγκ (μικρό όνειρο) και το αρσενικό Τζιάο Κινγκ (μικρός θησαυρός) φιλοξενούνται στη γερμανική πρωτεύουσα από τον Ιούνιο του 2017.

Δείτε βίντεο με τους γονείς των δύο μωρών πάντα


Εκείνη την εποχή, τα δύο ζώα είχαν παρουσιαστεί σε μια μεγαλειώδη τελετή από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Η μεταφορά στο Βερολίνο αυτών των γιγαντιαίων πάντα, που θεωρούνται εθνικός θησαυρός στην Κίνα, έγινε στο πλαίσιο της «διπλωματίας των πάντα» που εξασκεί το Πεκίνο για να διατηρεί καλές σχέσεις με τους εταίρους του.

Only in

Μονή Αββακούμ: Μετά τις «καρατομήσεις» μοναχοί απειλούν με βιβλίο «Εκκλησία: Το κράτος μαφία της Κύπρου»

Ξεκινά έρευνα για δύο ακόμα μοναχούς, ενώ έρχονται στο φως διάλογοι που «καίνε»: «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;» φέρεται να λέει αρχιμανδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024