Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δείχνει πώς θα είναι σε 100 χρόνια

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δείχνει πώς θα είναι σε 100 χρόνια

Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, αν και… θα έλεγε κάποιος ότι διαφέρουν αρκετά από την πραγματικότητα, ακόμα κι όπως αυτή -ενδέχεται- να είναι σε 100 χρόνια…

Η τεχνητή νοημοσύνη και η εφαρμογή της μέσα κι από συστήματα ρομποτικής έρχονται για να αλλάξουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, σε αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταποιητικές εταιρείες, φαρμακαποθήκες, τουριστικές υπηρεσίες ήδη η παρουσία των ρομπότ είναι εμφανής.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, είναι συνεχώς αυξανόμενη και από τον απλό κόσμο και για εύρος δραστηριοτήτων: από την αποπεράτωση μίας εργασίας έως και τη δημιουργία περιεχομένου κυριολεκτικά από το «μηδέν».

Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη σε 50 και 100 χρόνια

Σε ένα ενδιαφέρον πείραμα, το Chat GPT, ένα από τα δημοφιλέστερα «εργαλεία» AI, κλήθηκε να δημιουργήσει την Θεσσαλονίκη σε 50 και 100 χρόνια από σήμερα.

«Αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, με τον Λευκό Πύργο και την παραλιακή της πόλης να απεικονίζονται, δείχνοντας την καθημερινότητα, τη ζωντάνια και την αρχιτεκτονική της σημερινής εποχής.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζεται στην εικόνα των 100 χρόνων.

«Η πόλη παρουσιάζεται με υπερσύγχρονους ουρανοξύστες, προηγμένες τεχνολογίες, πλωτές δομές και καινοτόμα μέσα μεταφοράς, συνδυάζοντας ιστορικά στοιχεία με το μέλλον. Ιδιαιτερότητα αποτελεί ο ανανεωμένος Λευκός Πύργος, ο οποίος μπορεί να έχει ανανεωθεί με ψηφιακά ή ενεργειακά αποδοτικά στοιχεία, ενσωματώνοντας την ιστορική κληρονομιά της πόλης με το μέλλον.

Παράλληλα, οι φουτουριστικές μεταφορές, δηλαδή προηγμένα μέσα μεταφοράς, όπως ιπτάμενα αυτοκίνητα και τρένα που πιθανώς αιωρούνται πάνω από το έδαφος, υποδεικνύοντας ένα σύστημα μεταφορών υψηλής ταχύτητας και χαμηλών εκπομπών.

Δείτε και μόνοι σας…

Only in

Μονή Αββακούμ: Μετά τις «καρατομήσεις» μοναχοί απειλούν με βιβλίο «Εκκλησία: Το κράτος μαφία της Κύπρου»

Ξεκινά έρευνα για δύο ακόμα μοναχούς, ενώ έρχονται στο φως διάλογοι που «καίνε»: «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;» φέρεται να λέει αρχιμανδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024