Η Τεχνητή Νοημοσύνη δείχνει πώς θα είναι σε 100 χρόνια
Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, αν και… θα έλεγε κάποιος ότι διαφέρουν αρκετά από την πραγματικότητα, ακόμα κι όπως αυτή -ενδέχεται- να είναι σε 100 χρόνια…
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Η τεχνητή νοημοσύνη και η εφαρμογή της μέσα κι από συστήματα ρομποτικής έρχονται για να αλλάξουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, σε αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταποιητικές εταιρείες, φαρμακαποθήκες, τουριστικές υπηρεσίες ήδη η παρουσία των ρομπότ είναι εμφανής.
Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, είναι συνεχώς αυξανόμενη και από τον απλό κόσμο και για εύρος δραστηριοτήτων: από την αποπεράτωση μίας εργασίας έως και τη δημιουργία περιεχομένου κυριολεκτικά από το «μηδέν».
Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη σε 50 και 100 χρόνια
Σε ένα ενδιαφέρον πείραμα, το Chat GPT, ένα από τα δημοφιλέστερα «εργαλεία» AI, κλήθηκε να δημιουργήσει την Θεσσαλονίκη σε 50 και 100 χρόνια από σήμερα.
«Αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, με τον Λευκό Πύργο και την παραλιακή της πόλης να απεικονίζονται, δείχνοντας την καθημερινότητα, τη ζωντάνια και την αρχιτεκτονική της σημερινής εποχής.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζεται στην εικόνα των 100 χρόνων.
«Η πόλη παρουσιάζεται με υπερσύγχρονους ουρανοξύστες, προηγμένες τεχνολογίες, πλωτές δομές και καινοτόμα μέσα μεταφοράς, συνδυάζοντας ιστορικά στοιχεία με το μέλλον. Ιδιαιτερότητα αποτελεί ο ανανεωμένος Λευκός Πύργος, ο οποίος μπορεί να έχει ανανεωθεί με ψηφιακά ή ενεργειακά αποδοτικά στοιχεία, ενσωματώνοντας την ιστορική κληρονομιά της πόλης με το μέλλον.
Παράλληλα, οι φουτουριστικές μεταφορές, δηλαδή προηγμένα μέσα μεταφοράς, όπως ιπτάμενα αυτοκίνητα και τρένα που πιθανώς αιωρούνται πάνω από το έδαφος, υποδεικνύοντας ένα σύστημα μεταφορών υψηλής ταχύτητας και χαμηλών εκπομπών.
Δείτε και μόνοι σας…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις