Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Σχολείο και ιώσεις: Πώς θα θωρακίσουμε τα παιδιά 

Σχολείο και ιώσεις: Πώς θα θωρακίσουμε τα παιδιά 

H πρόληψη είναι πολύ σημαντική, αν όχι απαραίτητη.

Τα σχολεία κρατούν τα παιδιά – και τα μικρόβιά τους – σε στενούς χώρους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές μπορούν να μολύνουν ο ένας τον άλλον. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα παιδιά σχολικής ηλικίας χάνουν σχεδόν 22 εκατομμύρια σχολικές ημέρες κάθε χρόνο μόνο λόγω κρυολογήματος.

Δεν μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά σας από τα πάντα, αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να τα αποτρέψετε από το να προσβληθούν από ασθένειες και λοιμώξεις όπως το κρυολόγημα και η γρίπη στο σχολείο.

Ακολουθήστε τη «δίαιτα του ουράνιου τόξου» και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας τρώνε μια πολύχρωμη ποικιλία φρούτων και λαχανικών για να λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Αν όμως το παιδί σας δεν λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και σε επαρκείς ποσότητες για την υγιή ανάπτυξη τους, τότε μπορείτε να τους δώσετε βιταμίνες, εφόσον συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Σε μορφή χαπιού, σε πόσιμη ή ακόμα και σε μασώμενη μορφή, για άτομα που δυσκολεύονται στην κατάποση, σίγουρα υπάρχουν βιταμίνες για παιδιά που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Και τώρα που πλησιάζει η Black Friday είναι η κατάλληλη περίοδος για να προμηθευτείτε βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής για όλη την οικογένεια.

Κάνοντας τις αγορές σας από το SHOPFLIX.gr θα έχετε δωρεάν μεταφορικά και δεν θα έχετε καμία δικαιολογία και να ξεκινήσετε να φροντίζετε την υγεία σας, αλλά και των παιδιών σας.

Ζελεδάκια βιταμίνες

Αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή βιταμινούχων σκευασμάτων για παιδιά, εμφανίζονται σε διάφορα σχήματα και συνηθέστερα παρασκευάζονται από ζελατίνη, άμυλο καλαμποκιού, νερό, ζάχαρη και πρόσθετες χρωστικές.

Τα ζελεδάκια βιταμίνες συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύουν από τα κρυολογήματα, ιδιαίτερα την εποχή που τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, καθώς και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών θωρακίζοντας την άμυνά τους.

Στην αγορά θα βρείτε ζελεδάκια με φυσική γεύση φρούτων που περιέχουν έναν ισορροπημένο συνδυασμό βιταμινών.

Βιταμίνες σε σταγόνες

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων, το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών  αναπτύσσεται και εξελίσσεται, καθώς εκτίθενται για πρώτη φορά σε διάφορους τύπους ιών και βακτηρίων. Ειδικά για τα μικρά παιδιά η χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής ή βιταμινών μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια των σταγόνων.

Οι σταγόνες προσφέρουν εξατομίκευση στη δόση, ευελιξία στο δοσολογικό σχήμα και ευκολία στη χορήγηση τόσο για τα νεογνά και βρέφη όσο και για τους ενήλικες καθώς μπορεί να χορηγηθεί ως έχει ή να αναμιχθεί με οποιαδήποτε τροφή.

Σημειώνεται πως ορισμένα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του ψευδαργύρου και της βιταμίνης C, βοηθούν στην υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μασώμενες ταμπλέτες

Τείνουν να έχουν καλύτερη σύσταση σε βιταμίνες, οπότε και αποτελούν καλύτερη επιλογή για γονείς που θέλουν να διασφαλίσουν ότι το παιδί τους λαμβάνει επαρκή ποσότητα βιταμινών.

Κατά τη διαδικασία της μάσησης, όσο το δισκίο διασπείρεται στο στόμα, η συμβολή ενζύμων που υπάρχουν φυσικά στο σάλιο βοηθά στην γρηγορότερη πέψη και άρα χρήση της βιταμίνης από το σώμα. Έτσι, μπορεί να απορροφηθεί πιο αποτελεσματικά.

Μην ξεχνάτε ότι η λήψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων είναι απαραίτητη σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης του παιδιού.

Ό,τι  και αν ψάχνετε πάντως από βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει σε σας και το παιδί σας.

*Μην ξεχνάτε πως τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια καλή και ισορροπημένη διατροφή και είναι καλό να τα λαμβάνετε σε συνεννόηση με τον γιατρό σας

Only in

Στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς με νέα μηνύματα προς την κυβέρνηση (;)

Η τοποθέτηση του Σαμαρά -εφόσον είναι αρκετά αιχμηρή- θα παγιώσει μια τεταμένη ένταση στις σχέσεις με το Μαξίμου. 

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024