Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Εννέα μικρά πούλμαν για τις ανάγκες των αθλητών ΑμεΑ σε ομαδικά αθλήματα

Εννέα μικρά πούλμαν για τις ανάγκες των αθλητών ΑμεΑ σε ομαδικά αθλήματα

Το ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην παραχώρηση στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες εννέα (9) ειδικά διαμορφωμένα νέα οχήματα mini bus για τις ανάγκες των αθλητών ΑμεΑ σε ομαδικά αθλήματα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στα 861.000 ευρώ και προήλθε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και μέσω συγχρηματοδότησης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 Αναλυτικότερα, έξι (6) από τα οχήματα παραδόθηκαν στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) και τα υπόλοιπα τρία (3) στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, για την κάλυψη των μετακινήσεων των αθλητών τους.

 Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, που όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στον αθλητισμό και προωθεί τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε ομαδικές δραστηριότητες, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός ανήκει σε όλους.

Kατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης αναφέρθηκε εκτενώς στη στήριξη της Περιφέρειας προς τους αθλητές ΑμεΑ καθώς επίσης και στη δημιουργία του πρώτου Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στην Ελλάδα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στην εκδήλωση:

«Είμαστε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριές μας που με περίσσεια ψυχική δύναμη αγωνίζονται για αυτά που θέλουν, χωρίς να υποκύπτουν στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Σας θαυμάσαμε όλους και όλες για τις προσπάθειες και τις επιδόσεις σας, για τη συμμετοχή σας με το εθνόσημο, για τα μηνύματα θέλησης και δύναμης που στέλνετε καθημερινά στην κοινωνία. Αναγνωρίζουμε το έργο σας και εμπνεόμαστε από το παράδειγμά σας, γιατί με τον αγώνα σας αποδεικνύετε ότι η υπέρβαση των δυσκολιών είναι –πρωτίστως– ζήτημα θέλησης, επιμονής, αποφασιστικότητας.

 Είμαστε στο πλευρό σας. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρούμε ως Περιφερειακή Αρχή εννέα ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τις ανάγκες των αθλητών ομαδικών αθλημάτων ΑμεΑ. Δεν μένουμε όμως εδώ. Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι προχωράμε επίσης στην κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας. Και όταν λέω ότι προχωράμε, εννοώ ότι προχωράμε πραγματικά. Όχι στα λόγια, όχι στις υποσχέσεις ή στα χαρτιά. Τον Σεπτέμβριο του 2028 φιλοδοξούμε να παραδώσουμε στην κοινωνία ένα εμβληματικό, υπερσύγχρονο έργο, με κλειστούς και υπαίθριους χώρους, που θα μπορεί να καλύψει τις προπονητικές ανάγκες αθλητών ΑμεΑ και να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό παραολυμπιακών αθλημάτων.

Only in

Ζαλίζουν οι τιμές στα ακίνητα – Δείτε τις περιοχές φιλέτα

Η τιμές στα ακίνητα έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024