Ξακίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του χώρου της Πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας, προκειμένου να γίνει ολιστική παρέμβαση στο χώρο που θα φιλοξενεί ένα πλήρες αναβαθισμένο εκθεσιακό χώρο. Ειδικότερα, το έργο: «Αξιοποίηση της  περιοχής της πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας» είναι προϋπολογισμού 47.881.919 ευρώ και οι πηγές χρηματοδότησής του είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, το Ε.Π. Περιβάλλον 2021-2027, το Πρόγραμμα Στερεά Ελλάδα 2021-2027 και το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση της περιοχής με τη δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει χώρους εκθέσεων – συνεδρίων και mega events. Στον περιβάλλοντα χώρο θα διαμορφωθούν ένα θεματικό πάρκο, χώροι πρασίνου, υπαίθριο αμφιθέατρο και χώροι στάθμευσης. Επίσης θα αναπτυχθεί δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.

«Τεράστια αναπτυξιακή προοπτική αυτής της παρέμβασης»

Μετά την επίβλεψη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκίνησαν οι εργασίες αξιοποίησης της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και οι κατεδαφίσεις που βλέπουμε σήμερα διαμορφώνουν τις συνθήκες για τις μέρες δημιουργίας που θα δούμε την επόμενη περίοδο. Το συγκεκριμένο έργο είναι το δικό μας «μικρό Ελληνικό», όπως έχω ξαναπεί και επιλέγω συνειδητά αυτόν τον παραλληλισμό όχι για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά για να γίνει κατανοητή από όλους η τεράστια αναπτυξιακή προοπτική αυτής της παρέμβασης. Προσδοκούμε να αποκτήσουμε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα – Εκθεσιακό Κέντρο, που θα περιλαμβάνει και χώρους Συνεδρίων και Mega Events στην καρδιά της Ελλάδας».