Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο προσυνεδριακός διάλογος

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ο προσυνεδριακός διάλογος

Στην αυριανή συνάντηση συμμετέχουν οι αιρετοί της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η πέμπτη κατά σειρά προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ, ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου, που θα γίνει 7-9 Νοεμβρίου στη Ρόδο.

Στην αυριανή συνάντηση συμμετέχουν οι αιρετοί της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο ατζέντα της αυριανής συνάντησης θα τεθούν θέματα που αφορούν:

Οικονομικά των δήμων: Ειδικότερα αναμένεται να τεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στην αντιμετώπιση του λειτουργικού κόστους και τα αιτήματα για την εξασφάλιση της οικονομικής τους βιωσιμότητας.

Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα: Θα παρουσιαστούν οι χρηματοδοτικές δυνατότητες που προκύπτουν από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 καθώς και από τα λοιπά συγχρηματοδούμενα προγράμματα όπως το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ κ.λπ.

Ανάπτυξη και Υποστήριξη της Επιχειρηματικότητας: Θα τεθούν θέματα που αφορούν την ενίσχυση και την προώθηση  της βιώσιμης ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, της καινοτομίας, των συνεργασιών και της εξωστρέφειας, μέσα από τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας.

 Eπανεκκίνηση  της Αυτοδιοίκησης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με αφορμή τη συνάντηση της Θεσσαλονίκης δηλώνει σχετικά:

«Η Αυτοδιοίκηση ως ο κοντινότερος θεσμός στον πολίτη ακούει, αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών μας κοινωνιών και αγωνίζεται καθημερινά να βρει λύσεις και να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις. Ταυτόχρονα όμως καλείται να θέσει τα κρίσιμα θέματα που είναι αντιμέτωποι οι δήμοι και να διαμορφώσει το πλαίσιο των διεκδικήσεων και αιτημάτων τους ώστε να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στις νέες προκλήσεις.

Και σε αυτό ακριβώς στοχεύουν τόσο οι  προσυνεδριακές μας συναντήσεις, που είναι σε εξέλιξη, όσο και το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλλουμε στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε. Επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε  για την επανεκκίνηση  της Αυτοδιοίκησης, για ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία των πολιτών».

Only in

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αεράμυνα του Ισραήλ - Μέχρι πού φτάνουν οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν τελικά το σύστημα αεράμυνας Thaad στο Ισραήλ - Η επίθεση της Χεζμπολάχ με drones στη βάση Γκολάνι αποκάλυψε κι άλλες «τρύπες»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024