Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Φιλοδώρημα: Η «αλήθεια» Μητσοτάκη για την φορολόγηση και η υπαναχώρηση της κυβέρνησης

Φιλοδώρημα: Η «αλήθεια» Μητσοτάκη για την φορολόγηση και η υπαναχώρηση της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός, με ανάρτηση στο TikTok, καταθέτει την δική του «αλήθεια» για το φιλοδώρημα και το θέμα που δημιουργήθηκε με τη φορολόγηση.

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις από το μήνυμα που εισέπραξαν χιλιάδες εργαζόμενοι στην εστίαση και τη φιλοξενία, οταν πληροφορήθηκαν έκπληκτοι ότι το φιλοδώρημα θα φορολογείται ως μισθός, επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά την πρόθεση της κυβέρνησής του για νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει το αφορολόγητο των 300 ευρώ το μήνα για τα tips, μέσω ανάρτησης στο TikTok, μας πληροφορεί για «όλη την αλήθεια για τα φιλοδωρήματα».

Δρομολογείται νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει το αφορολόγητο των 300 ευρώ το μήνα

Χαρακτηρίζει παντελώς ανακριβή τη φημολογία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να φορολογήσει το φιλοδώρημα και διευκρινίζει πως μέχρι τη σήμερον φορολογείται το φιλοδώρημα που καταβάλλεται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.

@kyriakosmitsotakis_Ολη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα!

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού

«Η δουλειά στην εστίαση είναι δύσκολη και απαιτητική. Και το να αφήνουμε ένα tip στους εργαζόμενους, οι οποίοι μας εξυπηρετούν, είναι μια ελάχιστη αναγνώριση αυτής της δύσκολης δουλειάς.

Δημιουργήθηκε μια εντύπωση ότι ξαφνικά η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα φιλοδωρήματα. Αυτό είναι παντελώς ανακριβές.

Μέχρι σήμερα προβλέπεται φορολόγηση των φιλοδωρημάτων για τα φιλοδωρήματα τα οποία καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών. Απλά το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια για τον απλούστατο λόγο ότι μετά τον covid αυξήθηκαν σημαντικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι το οποίο εξάλλου επιδιώκουμε.

Ερχόμαστε λοιπόν να ρυθμίσουμε αυτό το ζήτημα. Και αποφασίσαμε να είναι αφορολόγητο το φιλοδώρημα έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα. Όταν αυτά πληρώνονται με πιστωτική κάρτα και όχι με μετρητά.

Πάνω από 300 ευρώ, αυτά θα φορολογούνται. Και πιστεύω ότι και αυτό είναι δίκαιο, γιατί δεν μπορούμε να δημιουργούμε και εργαζόμενους δύο κατηγοριών, γιατί υπάρχουν πολλά επαγγέλματα στα οποία πολύ απλά δεν υπάρχουν φιλοδωρήματα.

Και αν κάποιος εργοδότης σκέφτεται να καλύψει μέρος του μισθού με τα φιλοδωρήματα, να γνωρίζει ότι θα είμαστε πολύ αυστηροί.

Πιστεύω να καταλάβατε τώρα ποια είναι η αλήθεια και ότι πραγματικά θέλουμε να φροντίσουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στην εστίαση.

Μια δίκαιη και ισορροπημένη λύση για μια κρίσιμη κατηγορία εργαζομένων».

Only in

Μονή Αββακούμ: Μετά τις «καρατομήσεις» μοναχοί απειλούν με βιβλίο «Εκκλησία: Το κράτος μαφία της Κύπρου»

Ξεκινά έρευνα για δύο ακόμα μοναχούς, ενώ έρχονται στο φως διάλογοι που «καίνε»: «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;» φέρεται να λέει αρχιμανδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024