Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Δεν ιδρώνει το αυτί του Αντώνη και ο Κυριάκος το φυσάει και δεν κρυώνει

Δεν ιδρώνει το αυτί του Αντώνη και ο Κυριάκος το φυσάει και δεν κρυώνει

Ο πονοκέφαλος του Κυριάκου για τα εσωκομματικά. «Μαχαίρι στην καρδιά» η χειραψία Σαμαρά-Παππά. Το σήριαλ του ΣΥΡΙΖΑ και το blame game της επερχόμενης διάσπασης.

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, με τα ξεμαλλιάσματα του ΣΥΡΙΖΑ και με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, έχω παραλείψει να ασχοληθώ με τον λαοπρόβλητο Κυριάκο, το καμάρι της φιλελεύθερης κυβέρνησης που επί των ημερών του οι παρακολουθήσεις φίλων και εχθρών έφτασαν σε άλλο επίπεδο!

Τα κρυφά

Δεν ξεχνιούνται αυτά αγαπημένοι μου, οι πρακτικές δηλαδή τύπου Στάζι, όπως είχαμε δει στην εξαιρετική ταινία «Οι ζωές των άλλων». Για να μην ξεχνιόμαστε, αυτά επί Κυριάκου έγιναν και φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη. Δεν ξέρω αν του τα θυμίσει ο Νίκος ο Ανδρουλάκης στην επικείμενη συνάντησή τους επ’ αφορμής της επανεκλογής του. Αν θα του πει δηλαδή ο Νίκος, «έρχομαι καβάλα στ’ άλογο και σαν γίνω πρωθυπουργός θα ψαχτούμε συνολικώς, ποιος ήξερε, τί ήξερε, αν ήξερε, τι έκανε και τι δεν έκανε». Επίσης δε γνωρίζω τι θα του απαντήσει ο Κυριάκος. Μπορεί να του απαντήσει με κανένα τραγούδι. Μαθαίνω ότι έχει εξαιρετική φωνή ο λαοπρόβλητος κι επειδή είναι και του ποιοτικού ρεπερτορίου μπορεί και να τραγουδήσει τον στίχο «Άσε τα κρυφά κρυμμένα, δεν πειράζει, δεν με νοιάζει πια για σένα, δεν με νοιάζει, ποιος δεν έχει ιστορίες περασμένες αμαρτίες, στη ζωή του, μυστικά καλά κρυμμένα, ψέματα σημαδεμένα στη ψυχή του».

Πονοκέφαλος

Ο πονοκέφαλος του Κυριάκου είναι άλλος. Ακούει στο δίδυμο Σαμαράς-Καραμανλής, οι οποίοι δεν έδωσαν το παρών στα 50χρονα της ΝΔ, δεν είχαν κανένα πρόβλημα όμως να πάνε σε οικονομική-επιχειρηματική εκδήλωση στον Πειραιά, ανάμεσα σε Πασόκους και Συριζαίους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Σαμαράς εθεάθη να δίνει το χέρι στον Νίκο τον Παππά! Θεοί και δαίμονες δηλαδή και τα ύστερα του κόσμου!

Γραμμή

Η γραμμή δόθηκε και όλα τα φιλοκυβερνητικά site άρχισαν να την πέφτουν στον πρώην πρωθυπουργό, με αφορμή αυτή τη χειραψία. Μπορεί δηλαδή επισήμως να μην σχολιάζονται οι κινήσεις των πρώην, αλλά ειδικά ο Μεσσήνιος πολιτικός είναι persona non grata για το Μαξίμου και ο Κυριάκος βγάζει αφρούς σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.

Αντίπαλο δέος

Αν όμως ήταν το «δίδυμο» ο μόνος πονοκέφαλος του δικού μας θα ήταν ίσως μικρό το κακό. Η αποσυσπείρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αποτέλεσμα της αποσυσπείρωσης της εκλογικής βάσης του κόμματος θυμίζει το 2012. Γι΄ αυτό και ελπίζουν με την επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη να μπορέσει να δημιουργήσει ένα «αντίπαλο δέος» – ξέρετε να το «στήσει απέναντι του», θα βοηθήσουν και οι δημοσκοπήσεις, έτσι κι αλλιώς το τρίτο κόμμα έχει γίνει δεύτερο – μήπως και βελτιωθεί η συσπείρωση. Δεν το βλέπω, αλλά δεν είναι κακό να ελπίζει κανείς…

Δεν ιδρώνει

Πάντως το αυτί του Αντώνη δεν ιδρώνει. Και δραστηριοποιείται. Έκανε, δε γνωστό ότι μεταβαίνει στην Κύπρο προκειμένου να παραστεί σε ειδική εκδήλωση αύριο και να απονείμει το, ετήσιο, βραβείο της «γυναίκας της χρονιάς». Σημειώνεται ότι την φετινή χρονιά το βραβείο απονέμεται σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου, με αφορμή τα 50 χρόνια της εισβολής και κατοχής. Αυτές είναι οι κινήσεις για τη συντηρητική πατριωτική παράταξη. Τέτοιες ενέργειες τονίζουν το φρόνημα.

Μεταξάς

Α προ πο, αναρωτιέμαι, στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί, υπήρξε εκπρόσωπος της κυβέρνησης; Αν πιστέψω τον Νάσο τον Ηλιόπουλο, όχι. Σε σχετική τηλεμαχία με τον βουλευτή της ΝΔ, Στράτο Σιμόπουλο ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε το γεγονός για να πάρει την απάντηση, «εμείς γιορτάζουμε το ΟΧΙ του Μεταξά». Αλλά το πράγμα δεν έμεινε εκεί. Ρωτάει ο παρουσιαστής Γιώργος Μελιγγώνης τον κ. Σιμόπουλο, «δηλαδή είστε της άποψης ότι η ΝΔ δεν πρέπει να χαρίσει τον Μεταξά στην ακροδεξιά;» Κι έρχεται η απάντηση του βουλευτή, «προφανώς». «Α, εσείς το πάτε για viral απόψε» ήταν το σχόλιο του παρουσιαστή. Μόνο εγώ γέλασα, θαρρώ, σαν το είδα. Στη ΝΔ σίγουρα δεν γέλασαν.

Αμετάκλητη!

Στην Κουμουνδούρου συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Stefanos. Aνακοίνωσαν πως η απόφαση που πήραν το περασμένο Σάββατο, ως Κεντρική Επιτροπή είναι «αμετάκλητη». Εντυπωσιακό. Δηλαδή το συνέδριο, το κορυφαίο σώμα ενός κόμματος – της αριστεράς, λέμε τώρα… – δεν μπορεί να ελέγξει και να τις αλλάξει, αν το επιθυμεί, τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι μικρότερο όργανο. Πως είπαν; Καταστατικές ευρεσιτεχνίες; Κάπως έτσι νομίζω….

Τσάμπα

Νομίζω όμως πως τζάμπα περιμένει ο κ. Κασσελάκης κομματικό συνέδριο και εκλογή προέδρου. Τσάμπα περιμένει και η Θεοδώρα η Μεγάλη (η Τζάκρη, καλέ) να τον θαυμάσει ξανά πρόεδρο, αν και στη δική της συνείδηση ο Stefanos δεν είναι έκπτωτος. Η Θεοδώρα έχει το στυλ κάτι παλαιών φιλοβασιλικών που δεν αποδέχτηκαν ποτέ το δημοψήφισμα, θεωρώντας ότι η χώρα έχει βασιλιά. Έτσι και το κόμμα, πρόεδρο. Αλλά δεν ρώτησε την Όλγα, τον Χρήστο, τον Νίκο και τ’ άλλα παιδιά….

Blame game

Aπό την άλλη πλευρά βρίσκεται σε εξέλιξη ένα blame game. Ποιος θα χρεωθεί την διάσπαση που έρχεται με βήμα ταχύ ; Οι «87» ή οι «κασσελακικοί»; Διότι η σύγκρουση έχει και μία τέτοια διάσταση. Και σε δεύτερο χρόνο, το ερώτημα που τίθεται είναι: θα πάρουν την ευθύνη οι βουλευτές της επιρροής του κ. Κασσελάκη να ρίξουν από το status της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις παιδιά, γιατί αν ήταν εύκολες, ο Stefanos θα είχε ήδη μουτζώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είχε φτιάξει δικό του κόμμα. Θα μάζευε και τους 10-12 βουλευτές που του αναλογούν και θα το έπαιζε πασάς στα Γιάννενα. Γιατί δεν το κάνει, οέο;

Υψόμεντρο

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η κακοφορμισμένη αντιπαράθεση έχει ακόμη πολλά επεισόδια. Δυστυχώς! Και ποιος θα είναι ο ρόλος του κ. Παύλου Πολάκη; Βοήθησε με την παρουσία των δικών του – οι οποίοι εν συνεχεία ψήφισαν κατά – να συγκροτηθεί σε σώμα η Κεντρική Επιτροπή και να αποκλείσει από υποψήφιο τον κ. Κασσελάκη. Και τώρα τι σκοπεύει να πράξει; Προς το παρόν γυρίζει στην Κρήτη, φτάνοντας έως και πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και κάνει τον δικό του αγώνα για την προεδρία.

Only in

Ζαλίζουν οι τιμές στα ακίνητα – Δείτε τις περιοχές φιλέτα

Η τιμές στα ακίνητα έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024