Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μάζεψε κόσμο και κοσμάκη το ρακοκάζανο του Αυγενάκη

Μάζεψε κόσμο και κοσμάκη το ρακοκάζανο του Αυγενάκη

Ένα ρακοκάζανο για τον πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη στήθηκε στον Στείρωνα Κρήτης, με μουσική, εδέσματα και πολιτικά μηνύματα.

«Ο αγέρας μύριζε τσίπουρο από τα ρακοκάζανα» είχε γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης στο «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» το 1946. Λέξεις που πήραν… σάρκα και οστά το βράδυ της Παρασκευής στον Στείρωνα, ένα μικρό ορεινό χωριό στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Κρήτης, όταν στήθηκε ένα παραδοσιακό ρακοκάζανο για τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής από τη Μεσαρά Ηρακλείου, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας μετά από το περιστατικό με υπάλληλο του αεροδρομίου, είχε «εξαφανιστεί» από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο η επιστροφή του σε αυτά ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή.

Χορό, ρακί μεζέδες και πολιτικούς είχε το ρακοκάζανο του Αυγενάκη.

Την περασμένη Παρασκευή στο χωριό Στείρωνα στήθηκε ένα ρακοκάζανο για τον Λευτέρη Αυγενάκη, που τα είχε όλα. Από άφθονη ρακί και κρητικούς μεζέδες μέχρι ευρωβουλευτές και αθλητές. Και φυσικά από ένα ρακοκάζανο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι μουσικές και ο χορός.

Μάλιστα ο ανεξάρτητος βουλευτής ήταν αυτός που έσυρε πρώτος τον χορό, δείχνοντας τις ικανότητές του στο πεντοζάλι.

Βέβαια, αυτή μάζωξη στα 550 μέτρα υψόμετρο, δεν έγινε μόνο για κοινωνικούς λόγους, αλλά έκρυβε και πολιτικά μηνύματα. Όπως ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης παραμένει ένας ενεργός πολιτικός, αγαπητός στον κόσμο και -όπως έχει δηλώσει- θα συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε με επισκέψεις και περιοδείες στις τοπικές κοινωνίες.

Για αυτό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ότι ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, βρέθηκαν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ  Δημήτρης Τσιόδρας, οι βουλευτές Φάνης Παππάς και Σπύρος Κυριάκης, αλλά και ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του Ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη. Επίσης δήμαρχοι, όπως οι Α. Καλοκαιρινός, Μανώλης Κοκοσάλης, Γρηγόρης Νικολιδάκης, Γιώργος Αθανασάκης, Μιχάλης Κοκολάκης, Παύλος Μπαριτάκης.

Το παρών έδωσε και πλήθος στελεχών από τον αγροτικό τομέα, όπως ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, οι Αντιπρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ, Λευτέρης Ζερβός και Γιάννης Κουρδής, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Γιάννης Φλώρος, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Νεκτάριος Βιδάκης, η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Χουδετσανάκη Ειρήνη και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργος Μαυρογιάννης,  πρόεδροι αγροτικών, κτηνοτροφικών και  συλλόγων αλιέων.

Τέλος αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία σημαντικών αθλητικών παραγόντων – μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν για μια 4ετια (από το 2019 έως το 2023) υφυπουργός Αθλητισμού. Έτσι, το ρακοκάζανό του τίμησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος και η πρωταθλήτρια του Taekwondo Μαρία Καρπαθάκη.

Only in

Μονή Αββακούμ: Μετά τις «καρατομήσεις» μοναχοί απειλούν με βιβλίο «Εκκλησία: Το κράτος μαφία της Κύπρου»

Ξεκινά έρευνα για δύο ακόμα μοναχούς, ενώ έρχονται στο φως διάλογοι που «καίνε»: «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;» φέρεται να λέει αρχιμανδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024