Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Αποδέχομαι τη μομφή, αλλά όχι την απόφαση να με κηρύξουν έκπτωτο

Κασσελάκης: Αποδέχομαι τη μομφή, αλλά όχι την απόφαση να με κηρύξουν έκπτωτο

Δεν μπορεί να υπάρχει ακέφαλο κόμμα, λέει ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστηρίζοντας πως το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει έκτακτο συνέδριο σε περίπτωση άρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου

«Το εξώδικο ήταν πρόσχημα για να με αποκλείσουν από τις εκλογές» ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Από τον Αύγουστο συνεδριάζουν για να μπλοκάρουν τις αλλαγές που θέλω να προωθήσω στο κόμμα», υποστήριξε, μάλιστα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και σημειώνοντας πως «πενήντα μέλη της πληρώνονται» από τον ΣΥΡΙΖΑ και καλώντας τους «να βρουν εργασία με την αξία τους».

Έκανε λόγο για επιχείρηση «ρευστοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε ότι θα εισπράξουν την οργή του κόσμου, ενώ προσέθεσε για τα στελέχη που αποφάσισαν να μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του, πως «φοβούνται».

Στην ερώτηση αν σκέφτεται να φτιάξει δικό του κόμμα, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Έχουμε το δικό μας κόμμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά πρόεδρο. Το κόμμα είναι η βάση του».

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα αναβληθεί για λόγους σκοπιμότητας, ενώ όπως είπε «η βάση βράζει».

«Το κόμμα πρέπει να δείξει ότι παραμένει δημοκρατικό. Αν υπάρχει αναβολή, θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες», προανήγγειλε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής εσωτερικού δημοψηφίσματος: «Οι Οργανώσεις Μελών έχουν επιλογές, θα το κάνουμε αν υπάρξει αναβολή» του συνεδρίου, δήλωσε.

«Μόνο το συνέδριο εγκρίνει υποψηφιότητες και όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται»

«Δεν τα παρατάω, γιατί έχω δεσμευτεί στη βάση ότι δεν θα τους προδώσω ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαι εδώ μέχρι τέλους», διεμήνυσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν μπορεί να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να αμαυρώσει την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Πρέπει να έχουμε συνέδριο, να μην υπάρχουν τεχνητά κολλήματα και θα είμαστε από πάνω μέχρι την εκλογή προέδρου».

Παραδέχθηκε πως το συνέδριο μπορεί να μην αποφασίσει υπέρ του, ωστόσο, σημείωσε πως «θα είμαστε εδώ, σε εγρήγορση», ενώ παράκαλεσε τον κόσμο «να πάει στη σελίδα ‘Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ‘ και να εγγραφεί».

Και τόνισε πως «μόνο το συνέδριο εγκρίνει υποψηφιότητες και όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται».

«Αποδέχομαι την ψηφοφορία για τη μομφή που μου έγινε, αλλά έπρεπε με εμένα πρόεδρο να οδηγηθούμε σε έκτακτο συνέδριο. Το λέει το καταστατικό. Είναι θέμα ανάγνωσης. Είναι παραπλανητικό αυτό που λέγεται από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής», ανέφερε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης».

Κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές επιθέσεις που δέχεται, απάντησε: «Τους προκαλώ να μείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε αν η βάση επιβραβεύσει τη συμπεριφορά τους».

«Να πω στον κόσμο, να μην απογοητεύεται. Να επενδύσει στη δημοκρατία μας. Ας γίνει ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτά που βλέπει μπροστά στα μάτια του», ανέφερε καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Only in

Μονή Αββακούμ: Μετά τις «καρατομήσεις» μοναχοί απειλούν με βιβλίο «Εκκλησία: Το κράτος μαφία της Κύπρου»

Ξεκινά έρευνα για δύο ακόμα μοναχούς, ενώ έρχονται στο φως διάλογοι που «καίνε»: «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;» φέρεται να λέει αρχιμανδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024