Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής Euroleague, έχοντας μπροστά του δύο δύσκολες αναμετρήσεις, αρχικά απέναντι στην Ολίμπια Μιλάνο στο ΣΕΦ το βράδυ (15/10, 21:15) και έπειτα με αντίπαλο την Εφές.

Η Αρμάνι ταξίδεψε στην Ελλάδα με μοναδικούς απόντες τον Μπολμάρο, που ταλαιπωρείται εδώ και μία εβδομάδα από διάστρεμμα και τον Τζος Νίμπο που λείπει αρκετές μέρες από τις προπονήσεις της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός θα βρει μπροστά του μία ομάδα με ρεκόρ 1-1, η οποία στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Euroleague σκοράρει 79.5 πόντους κατά μέσο όρο, μαζεύει 32 ριμπάουντ και έχει 81 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Έκανε «θρίλερ» μέχρι το τέλος το παιχνίδι απέναντι στην Παρί και βρήκε λύσεις από τους εξαιρετικά ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει το ρόστερ της, για να φτάσει στη νίκη.

Οι γκαρντ που πηγαίνουν προς το καλάθι

Ο Ετόρε Μεσίνα αρέσκεται να παίζει με περιφερειακούς που επιτίθενται προς το αντίπαλο καλάθι με τους Νένο Ντιμιτρίεβιτς και Αρμόνι Μπρουκς να ξεχωρίζουν σε αυτόν τον τομέα.

Ο Αμερικανός μετρά 9 πόντους μέσο όρο σε δύο παιχνίδια. Στην πρώτη αγωνιστική έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα πετυχαίνοντας 18 πόντους στην αναμέτρηση απέναντι στην Μονακό, σε ματς όμως όπου η ομάδα του ηττήθηκε.

Ο γκαρντ από την Βόρειο Μακεδονία από την άλλη μετρά 10 πόντους μέσο όρο με 37.5% στο δίποντο και 44,4% στο τρίποντο.

Ο Ντιμιτρίεβιτς είναι μία περίπτωση παίκτη με την οποία θα ασχοληθούμε φέτος, καθώς έκανε το άλμα από την Μπανταλόνα και το Eurocup στην Ολίμπια και την Euroleague.

Το σχήμα με τον ΛεΝτέι και τον Μίροτιτς που τελειώνει τα παιχνίδια

O Ζακ ΛεΝτέι επέστρεψε στο Μιλάνο για να ηγηθεί παρέα με τον Νικολα Μίροτιτς στην frontline των Ιταλών. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές και με τον τραυματισμό του Νίμπο, ο Ετόρε Μεσίνα δείχνει να εμπιστεύεται το σχήμα με την ταυτόχρονη παρουσία των δύο μέσα στο παρκέ.

Ειδικά στα τελειώματα των αγώνων και οι δύο είναι μέσα, απειλώντας το καλάθι τόσο από κοντά, όσο και πίσω από τα 6.75, καθώς και οι δύο διαθέτουν πολύ καλό σουτ.

Ο Αμερικανός έχει ξεκινήσει την σεζόν στην Euroleague με 12 πόντους μέσο όρο και 55,6 % στο δίποντο. Στο τρίποντο σουτάρει με 75%, με μόλις 3/4 προσπάθειες όμως, ενώ μαζεύει και 1.5 ριμπάουντ.

Ο Μίροτιτς από την μεριά του αποτελεί τον σταρ της ομάδας και τον καλύτερο και πιο ταλαντούχο παίκτη της. Ο Μαυροβούνιος με το ισπανικό διαβατήριο έχει 12 πόντους και 4.5 ριμπάουντ, με 66% στο δίποντο και 50% στο τρίποντο.