Η ποινή αποκλεισμού του Πολ Πογκμπά για χρήση απαγορευμένων ουσιών μειώθηκε από τέσσερα χρόνια σε 18 μήνες, όπως ανακοίνωσε το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο (CAS).

Έτσι ο Γάλλος σταρ Πολ Πογκμπά έχει το δικαίωμα για να επιστρέψει στα γήπεδα από τον προσεχή Μάρτιο και δεν απέκλεισε να επιστρέψει στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Γάλλος σταρ σε συνέντευξη του στην αθλητική εφημερίδα του Παρισιού «Equipe» μίλησε για πρώτη φορά για τη μείωση της ποινής και την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση:

«Η απόφαση αυτή με έκανε πολύ χαρούμενο. Δεν είχα κάνει κάτι λάθος, οπότε γιατί να με τιμωρήσουν με τετραετή αποκλεισμό; Μου δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψω νωρίτερα σε αυτό που αγαπώ περισσότερο στη ζωή μου. Τώρα νιώθω σαν να μου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία.

Μου δίνεται πίσω κάτι που μου πήραν χωρίς λόγο. Ο Μάρτιος πλησιάζει πολύ γρήγορα και ανυπομονώ να ξαναπαίξω», τόνισε ο Πογκμπά και διέψευσε τις επαφές του με τη Μαρσέιγ, αλλά άφησε κι ένα «παράθυρο» ανοικτό:

«Γελάω με αυτό, διότι είναι μια ιστορία που ξεκίνησε από τον Πατρίς Εβρά, ο οποίος το ξεκίνησε για πλάκα. Έχω συμβόλαιο, οπότε δεν είμαι διαθέσιμος. Δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω, αφού δεν έχω επιστρέψει ακόμα από την τιμωρία. Έχω συμβόλαιο, οπότε σκεφτόμουν απλώς το πότε θα μπορέσω να επιστρέψω αφήνοντας πίσω μου όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον και σίγουρα βέβαια δεν αποκλείω να παίξω στη Ligue 1», επισήμανε ο Πογκμπά.

Τα σχετικά ρεπορτάζ στα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Τιάγκο Μότα δεν τον υπολογίζει και η διοίκηση της Γιουβέντους θέλει ν’ απαλλαγεί από τα δέκα εκατ. ευρώ που του δίνει κάθε χρόνο, έτσι αναμένεται να λυθεί άμεσα το συμβόλαιο του και να μείνει ελεύθερος.

Ο μάνατζερ του είναι ήδη σ’ επαφές για να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ ή στη Σαουδική Αραβία, αλλά στη Γαλλία επιμένουν για το έντονο ενδιαφέρον της Μαρσέιγ για τον Πογκμπά.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Parisien» επιμένει πως η ομάδα της Μασαλίας τού έχει ήδη προτείνει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο διεθνής Γάλλος μέσος τέθηκε σε αποκλεισμό από τον εθνικό οργανισμό αντιντόπινγκ της Ιταλίας (NADO Italia) το Σεπτέμβριο του 2023, αφού βρέθηκε θετικός σε DHEA – μια απαγορευμένη ουσία που αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ο 31χρονος Πογκμπά έχει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Το τεστ ντόπινγκ πραγματοποιήθηκε μετά τη νίκη της «Γιούβε» με 3-0 στις 20 Αυγούστου 2023, στην έναρξη της περσινής σεζόν.