Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η ισοφάριση και το ρεκόρ που κυνηγά η Εθνική ομάδα στον «τελικό» με την Αγγλία

Η ισοφάριση και το ρεκόρ που κυνηγά η Εθνική ομάδα στον «τελικό» με την Αγγλία

Η Εθνική ομάδα έκανε το «4 στα 4» στην αρχή του του Nations League και είναι έτοιμη να καταρρίψει το ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος σε προκριματική φάση διοργάνωσης.

Η Εθνική ομάδα συμπλήρωσε τέσσερις αγώνες με νίκες, απέναντι στη Φινλανδία, την Αγγλία και δύο φορές την Ιρλανδία με εννέα γκολ στο ενεργητικό της.

Η επίδοση αυτή ισοφαρίζει το ξεκίνημα στα προκριματικά του Nations League 2022, όταν με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο, είχε επικρατήσει εκτός έδρας της Βόρειας Ιρλανδίας και του Κοσόβου με 1-0, επιβλήθηκε 3-0 της Κύπρου και μετά 2-0 του Κοσόβου, σε έναν σαφώς πιο εύκολο όμιλο με αντιπάλους στα μέτρα της. Στην 5η αγωνιστική ήρθε η ήττα με 1-0 από την Κύπρο για να σταματήσει το σερί, ενώ τώρα ακόμα και με ισοπαλία κόντρα στην Αγγλία στις 14 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη αρχή όλων των εποχών.

Η Ελλάδα είχε φτάσει και τις τέσσερις νίκες στα προκριματικά του Euro 1996 με τον Κώστα Πολυχρονίου στην τεχνική ηγεσία, πετυχαίνοντας μάλιστα και περισσότερα γκολ. Το Σεπτέμβριο του 1994 συνέτριψε εκτός έδρας τα Νησιά Φερόε με 5-1 και μετά ήρθαν δύο εντός έδρας νίκες με Φινλανδία (4-0), Σκωτία (2-0) και Σαν Μαρίνο (1-0).

Ωστόσο, στις 26 Απριλίου 1995 στο Καυτανζόγλειο, η Ρωσία πέρασε με το επιβλητικό 0-3 και έβαλε τέλος στο σερί, πάντα αναφορικά με επίσημους αγώνες.

Δεν έκανε το «4 στα 4» ούτε και όταν προκρίθηκε

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει ξεκινήσει με τέσσερις νίκες, ούτε και σε διοργανώσεις που πήρε την πρόκριση στην τελική φάση. Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, νίκησε αρχικά στη Λετονία 2-1 και μετά εντός τη Λιθουανία 2-0 αλλά έφερε ισοπαλία στην Τρίτη αγωνιστική με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη 0-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στα προκριματικά του Euro 2012 άρχισε τα ματς στον όμιλο με εντός έδρας ισοπαλία με τη Γεωργία 0-0, αλλά στη συνέχεια τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου με Κροατία, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία και Μάλτα.

Για τα προκριματικά του Euro 2010, υπό την καθοδήγηση του Οτο Ρεχάγκελ, η Ελλάδα πήρε δύο εκτός έδρας νίκες, 3-0 το Λουξεμβούργο και 2-0 τη Λετονία, επικράτησε εντός της Μολδαβίας, αλλά στο τέταρτο ματς με την Ελβετία στο Καραϊσκάκη, γνώρισε την ήττα με 2-1.

Τέλος, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου άρχισε με τρεις νίκες, επί της Μολδαβίας, της Νορβηγίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αλλά στο τέταρτο ματς η Τουρκία πέρασε με 4-1 από το Καραϊσκάκη, στη μοναδική ήττα της Ελλάδας σε εκείνη την προκριματική φάση.

Τα οφέλη από την πρώτη θέση στο Nations League

Bέβαια η εξαιρετική πορεία της Ελλάδας σε αυτό το Nations League δεν δίνει πρόκριση σε κάποια τελική φάση, αλλά η κατάληψη της πρώτης θέσης προσφέρει σημαντικά οφέλη στην Εθνική. Ηδη ανέβηκε στη βαθμολογία της FIFA Rankings και είναι πλέον στην 20η θέση των Ευρωπαϊκών χωρών, ξεπερνώντας τη Σλοβακία και τη Ρουμανία, αυξάνοντας τις πιθανότητες να μπει σε ισχυρό γκρουπ δυναμικότητας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Επίσης η πρώτη θέση παρέχει μία δεύτερη ευκαιρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου στην προκριματική φάση. Δεύτερη ευκαιρία θα έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και για το Euro 2028 εάν δεν πάρει την απευθείας πρόκριση.

Only in

Ζαλίζουν οι τιμές στα ακίνητα – Δείτε τις περιοχές φιλέτα

Η τιμές στα ακίνητα έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024