Η Stacie Grissom και ο Sean Wilson έζησαν στη Νέα Υόρκη για σχεδόν μια δεκαετία και τότε χτύπησε η πανδημία Covid-19. Στις αρχές του 2020, η Grissom έμεινε έγκυος στο πρώτο παιδί της οικογένειας. Εργαζόταν στο μάρκετινγκ του BarkBox ενώ ο Wilson εργαζόταν ως ορθοπεδικός χειρουργός σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης. Βλέποντας την κατάσταση της πόλης, εκείνη την περίοδο, η οικογένεια συνειδητοποίησε ότι ήταν έτοιμη να επιστρέψει στο Φράνκλιν της Ιντιάνα, τη γενέτειρά τους, η οποία απέχει περίπου σχεδόν 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Ιντιανάπολις.

Η οικογένεια λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους συνειδητοποίησε ότι ήταν έτοιμη να επιστρέψει στο Φράνκλιν της Ιντιάνα

«Επαναξιολογήσαμε την κατάσταση και αποφασίσαμε πως οι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερη σημασία, οπότε θέλαμε να μετακομίσουμε πίσω στη γενέτειρά μας για να είμαστε κοντά στις οικογένειές μας», λέει η Grissom στο CNBC Make It.

Το κτίριο λειτούργησε ως σχολείο από το 1914 έως το 1934/Stacie Grissom and Sean Wilson

Η ιστορία της οικογένειας ξεκινά

Λίγους μήνες μετά τη γέννηση του γιου τους, επικοινώνησε με έναν φίλο της μεσίτη στο Φράνκλιν και του είπε να αρχίσει να κοιτάζει περίεργα παλιά σπίτια.

«Του είπα όσο πιο περίεργα, τόσο το καλύτερο», ανέφερε. «Ο πατέρας της είδε ένα σχολείο προς πώληση και είπε αμέσως: «Στείλτε το στη Stacie»».

Η Stacie και ο Sean βρίσκονταν ακόμα στη Νέα Υόρκη εκείνη την εποχή, ζήτησαν από τους γονείς της να ελέγξουν το ακίνητο αντί γι’ αυτούς.

Το κτίριο λειτούργησε ως σχολείο για τα παιδιά της περιοχής μεταξύ 1914 και 1934. Αφού έκλεισε, χρησιμοποιήθηκε ως αχυρώνας.

Δεδομένου ότι ο πατέρας της Grissom είχε εμπειρία στη διοίκηση επιχείρησης εμπορίας ακινήτων ήξερε ότι θα έδινε μια ειλικρινή και εμπεριστατωμένη γνώμη για την κατάσταση του σχολείου. Αφού πήρε την έγκριση των γονέων της το ζευγάρι έκανε προσφορά για το σχολείο χωρίς να το δουν ποτέ οι ίδιοι από κοντά – και η προσφορά έγινε δεκτή μέσα σε 24 ώρες.

«Δεν θα το αγοράζαμε αν δεν συμφωνούσαν οι γονείς μου», λέει η Stacie.

Είναι σαν ένα μεσοδυτικό κάστρο στη μέση κάποιων χωραφιών καλαμποκιού της Ιντιάνα

Μια εβδομάδα αφότου αγόρασαν το πρώην σχολείο, το είδαν για πρώτη φορά από κοντά. Δεν έκρυψαν το ενθουσιασμό τους για το νέο του απόκτημα με τα «τεράστια παράθυρα, τα ψηλά ταβάνια και του ανοιχτούς χώρους» που μια μεγάλη οικογένεια θα μπορούσε να συγκεντρωθεί τις γιορτές.

«Είναι σαν ένα μεσοδυτικό κάστρο στη μέση κάποιων χωραφιών καλαμποκιού της Ιντιάνα. Είναι ένα όμορφο κτίριο που τώρα είναι το σπίτι μας» ανέφερε η Stacie.

Το σχολείο ονομαζόταν αρχικά Union Joint Graded School/Johnson County Museum of History

Και τώρα… δουλειά

Αφού το ζευγάρι απέκτησε το πρώην σχολείο, άρχισε η πραγματική δουλειά. Μέχρι το φθινόπωρο του 2021, το ζευγάρι απογύμνωσε το σχολείο, αλλά μια ανακαίνιση που πίστευαν ότι θα έπαιρνε δύο χρόνια κατέληξε να πάρει τρία.

Το ζευγάρι ζούσε ακόμα στη Νέα Υόρκη εκείνη την εποχή.

«Τα πράγματα αργούσαν λίγο να ξεκινήσουν, αλλά στη συνέχεια η νέα στέγη άρχισε να μπαίνει -Φεβρουάριος του 2022- και τα πράγματα άρχισαν να κινούνται. Τελικά μας πήρε τρία χρόνια, επειδή ουσιαστικά χτίζαμε ένα νέο σπίτι μέσα σε ένα παλιό κέλυφος κτιρίου», λέει η Grissom.

Αρνήθηκε να σχολιάσει πόσα ξόδεψε το ζευγάρι για την ανακαίνιση.

Αν και το ζευγάρι έπρεπε να ξεκινήσει σχεδόν από το μηδέν κατάφεραν να διατηρήσουν τα δάπεδα σε μια αίθουσα διδασκαλίας, όλα τα τούβλα, τις αρχικές πόρτες και μια βρύση που προσπαθούν να αποκαταστήσουν.

«Ο χρόνος που χρειάστηκε ήταν σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση και η ανακαίνιση από μακριά ήταν δύσκολη. Δεν νομίζω ότι ήμασταν αφελείς μπαίνοντας σε αυτό, αλλά τώρα ξέρω ότι δεν πρόκειται να ανακαινίσουμε τίποτα ξανά μετά από αυτό. Το κάναμε και χαιρόμαστε που το περάσαμε, αλλά όχι άλλα παλιά κτίρια για λίγο καιρό» λέει η Stacie.

Το ζευγάρι χρειάστηκε να εγκαταστήσει ολοκαίνουργια παράθυρα και νέα δάπεδα στα περισσότερα δωμάτια/ Stacie Grissom και Sean Wilson

Τίποτα δεν ήταν εύκολο

Για να αποτίσει φόρο τιμής στο πρώην σχολείο, το ζευγάρι χρησιμοποίησε τα ίδια χρώματα που είχαν αρχικά χρησιμοποιηθεί στους τοίχους όταν το σχολείο ήταν ακόμα ανοιχτό. Έφτιαξαν επίσης δύο ψηφιδωτά για τις εισόδους με το όνομα του σχολείου και την ημερομηνία δημιουργίας του.

Η Grissom παραδέχεται ότι τίποτα από την ανακαίνιση δεν ήταν εύκολο, αλλά ένα από τα σημαντικότερα σημεία της εμπειρίας ήταν ότι μπόρεσε να επικεντρωθεί πλήρως στη δημιουργία περιεχομένου και να μοιραστεί το ταξίδι του σχολείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ήταν διασκεδαστικό να καταγράψω αυτή τη διαδικασία και να βρω αυτή την κοινότητα ανακαίνισης παλαιών σπιτιών στο διαδίκτυο. Ποτέ δεν πίστευα ότι το σπίτι μου θα μπορούσε να γίνει δουλειά», λέει. «Είναι ωραίο να μπορώ να βγάζω εισόδημα από κάποιες από τις ιστορίες, ενώ παράλληλα παίρνω συμβουλές και έχω μια κοινότητα ανθρώπων που τους αρέσει να αποκαθιστούν παλιά πράγματα».

Το σχολείο βρίσκεται στη μέση ενός χωραφιού καλαμποκιού στη γενέτειρα του ζευγαριού/Stacie Grissom και Sean Wilson

Η ώρα της μετακόμισης

Εν μέσω συνεχιζόμενων ανακαινίσεων, το ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους μετακόμισαν στο σπίτι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

«Η μετακόμιση στο σχολείο ήταν ευκολότερη από ό,τι η μετακόμιση σε οποιοδήποτε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης που είχαμε ποτέ», λέει η Grissom. «Ήταν ωραίο να ξυπνάς και να βλέπεις την ανατολή του ήλιου πάνω από τα χωράφια καλαμποκιού».

Το σχολείο διαθέτει τώρα τέσσερα υπνοδωμάτια και δυόμισι μπάνια, όλα στο άνω επίπεδο των 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Το ζευγάρι έχει ακόμα ένα υπόγειο 4.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο προσπαθεί να βρει τι θα το κάνει.

Από τότε που μετακόμισε, πριν από λίγες εβδομάδες, η Grissom λέει ότι αν και συνειδητοποιεί ότι ήταν μακρύς ο δρόμος για να μετακομίσει, θα το έκανε ξανά.