Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Δώδεκα φοιτητές σκοτώθηκαν, 33 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με πανεπιστημιακό λεωφορείο

Αίγυπτος: Δώδεκα φοιτητές σκοτώθηκαν, 33 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με πανεπιστημιακό λεωφορείο

Δώδεκα φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα λεωφορείου στην Αίγυπτο και 33 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 12 φοιτητές σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σήμερα στην Αίγυπτο σε τροχαίο δυστύχημα μετά την ανατροπή λεωφορείου σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Κάιρο με τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας και μετέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το λεωφορείο μετέφερε φοιτητές Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Γκαλάλα, στην ανατολική επαρχία του Σουέζ, όταν ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Αλ-Γκαλάλα, ο οποίος συνδέει το Κάιρο με τις παράκτιες πόλεις της Ερυθράς Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένης της Αΐν Σούχνα, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Akhbar al-Youm.

Κανένα άλλο όχημα δεν ενεπλάκη στο τροχαίο αυτό και έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί η ταχύτητα με την οποία κινείτο το λεωφορείο και οι συνθήκες του δυστυχήματος, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με το ιδιωτικό φιλοκυβερνητικό δίκτυο Sada al-Balad, πρώτες έρευνες δείχνουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου έτρεχε με ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 28 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος και ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 19 πήραν εξιτήριο εντός της ημέρας.

Τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στην Αίγυπτο είναι λίγο λιγότερα από την Ελλάδα

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συνηθισμένα στην Αίγυπτο, όπου ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν τηρείται πάντα και πολλοί δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία το 2023. Το πανεπιστήμιο Γκαλάλα βρίσκεται στην πόλη Γκαλάλα, ένα από τα εθνικά έργα της κυβέρνησης στην επαρχία του Σουέζ.

Ο αυτοκινητόδρομος της Γκαλάλα, όπου σημειώθηκε το τροχαίο, αποτελεί ωστόσο μέρος των αυτοκινητοδρόμων μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων και των οδογεφυρών που κατασκευάστηκαν την τελευταία δεκαετία στο πλαίσιο των μεγάλων έργων υποδομής της κυβέρνησης.

Οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα στην Αίγυπτο αυξήθηκαν κατά 8,7% το 2022 σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία για τη Δημόσια Κινητοποίηση και τη Στατιστική (CAPMAS). Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει σχέδιο για την επέκταση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της χώρας και τη βελτίωση των μέτρων οδικής ασφάλειας για τη μείωση των οδικών ατυχημάτων.

Στην Αίγυπτοι οι θάνατοι από τροχαία ήταν 5,6 ανά 100.000 άτομα, ενώ στην Ελλάδα είναι 6 ανά 100.000 άτομα. Ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα στην Αίγυπτο μειώθηκε σε 5.861 το 2023 από 7.762 το 2022, δηλαδή κατά 24,5%, ανέφερε η Κεντρική Υπηρεσία Δημόσιας Κινητοποίησης και Στατιστικής (CAPMAS) στην ετήσια έκθεσή της για τα οδικά και σιδηροδρομικά ατυχήματα το Σάββατο, όπως συμπληρώνει η Ahram Online της Αιγύπτου.

Only in

Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα περί συναντήσεων και συγγνώμης Τσίπρα σε πολιτικούς «αντιπάλους» για Novartis

Ανασκευάζει ο Γιώργος Λιάνης την αναφορά του περί συγγνώμης Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Novartis, που πυροδότησε την κατασκευή σεναρίων περί συνάντησης Τσίπρα - Βενιζέλου. Από την πρώτη στιγμή κύκλοι του Τσίπρα τα διέψευσαν κατηγορηματικά και σε αυστηρό τόνο ως απολύτως ψευδή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024