«Έχω την ίδια πάθηση με τον Κόμη Δράκουλα, το σκόρδο μπορεί να με σκοτώσει»
Η 32χρονη Phoenix Nightingale υπέφερε σχεδόν όλη της τη ζωή από αφόρητους πόνους που δεν ήξερε τι τους προκαλεί, ώσπου διεγνώσθη από οξεία διαλείπουσα πορφυρία.
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
Η 32χρονη Phoenix Nightingale πάσχει από την σπάνια «ασθένεια των βαμπίρ» που την κάνει να σπαρταράει από τον πόνο και μπορεί να αποβεί μοιραία εάν καταπιεί σκόρδο, όπως και με τους μυθικούς βρικόλακες.
Η νεαρή Αμερικανίδα από τη Μινεσότα, υποφέρει συγκεκριμένα από οξεία διαλείπουσα πορφυρία, μια πολύ σπάνια μεταβολική διαταραχή που έχει ως αποτέλεσμα συμπτώματα όπως πόνος, ημικρανίες, δυσκοιλιότητα και εμετό για μέρες ολόκληρες, αν πυροδοτηθεί.
Δυστυχώς για την Nightingale, η κατάστασή της πυροδοτείται από μια αλλεργία στο θείο, το οποίο βρίσκεται στο σκόρδο και θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε μια «θανατηφόρα κρίση» αν φάει πάρα πολύ.
«Οι άνθρωποι την αποκαλούν ασθένεια των βαμπίρ», δήλωσε η ίδια στον Jam Press.
«Είμαι πολύ προσεκτική με το τι βάζω στο σώμα μου»
Ο πραγματικός κόμης Δράκουλας, ο Βλαντ Γ’, πιθανολογείται ότι έπασχε από αυτή τη διαταραχή, η οποία ενέπνευσε το μύθο των βρικολάκων που μισούν το σκόρδο και αποστρέφονται το ηλιακό φως.
«Είχα μια κρίση όπου δεν πήγα στο νοσοκομείο και κράτησε 40 ώρες. Ήταν ασταμάτητος εμετός, έχανα τις αισθήσεις μου, ούρλιαζα και έκλαιγα»
«Προέρχεται από το μύθο που τους θέλει να αποφεύγουν το σκόρδο, να πρέπει να μένουν μακριά από τον ήλιο, να φαίνονται χλωμοί και να έχουν ξεθωριασμένα δόντια», εξήγησε η Nightingale.
«Οι νευρολογικές παρενέργειες μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι όσοι πάσχουν από αυτή την πάθηση πρέπει να ήταν τέρατα ή να είναι δαιμονισμένοι», επεσήμανε η ίδια.
Η μητέρα δύο παιδιών είναι αναγκασμένη να αποφεύγει κάθε τροφή που περιέχει θείο, καθώς η κατανάλωσή του σε «μεγάλες ποσότητες ή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να αποβεί μοιραία».
«Είμαι πολύ προσεκτική με το τι βάζω στο σώμα μου. Αποφεύγω πολλά τρόφιμα. Επιμένω στα τρόφιμα που ξέρω ότι είναι ασφαλή. Δεν μπορώ καν να πάρω τα περισσότερα φάρμακα», είπε.
Ο πόνος είναι χειρότερος και από τον τοκετό
«Δεν έχω φάει σκόρδο από τότε που διαγνώστηκα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φάω ψωμί με σκόρδο. Θα μπορούσε να μου προκαλέσει κρίση», συνέχισε, περιγράφοντας τις «απειλητικές» για τη ζωή της καταστάσεις ως διήμερες κρίσεις εμετού, μερικές φορές 60 φορές κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, και τη δυσκολία στην αναπνοή.
Η Nightingale δήλωσε ότι βίωσε πάνω από 480 κρίσεις κατά τη διάρκεια της ζωής της, καθώς αναζητούσε τις απαντήσεις της, περιμένοντας απεγνωσμένα μια διάγνωση που ήρθε μόλις πέρυσι. Ο πόνος, πρόσθεσε, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με συνταγογραφούμενα φάρμακα, επιμένοντας ότι είναι χειρότερος από τον τοκετό.
«Είχα μια κρίση όπου δεν πήγα στο νοσοκομείο και κράτησε 40 ώρες. Ήταν ασταμάτητος εμετός, έχανα τις αισθήσεις μου, ούρλιαζα και έκλαιγα», είπε.
«Έχω φέρει στον κόσμο δύο παιδιά και είναι χειρότερο από τον τοκετό», πρόσθεσε.
Οι γιατροί γκουγκλάρουν την πάθηση
Αυτό καθιστά το φαγητό στα εστιατόρια ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς το σκόρδο είναι δημοφιλές συστατικό σε πολλές κουζίνες και αποφεύγει επίσης τα κόκκινα σταφύλια, τη σόγια, το αλκοόλ και τον καφέ.
«Όταν βγαίνω έξω για φαγητό, εκτός αν πρόκειται για ένα μέρος που γνωρίζω, κοιτάζω το μενού και κλαίω γιατί δεν ξέρω τι μπορώ να φάω και προτιμώ να επιμένω στα ασφαλή μου φαγητά», εξήγησε.
Τέλος ανέφερε πως χρειάστηκε να περάσουν 31 χρόνια μέχρι να βρουν οι γιατροί από τι πάσχει και όλα τα έξοδα για τις εξετάσεις τα κάλυψε μόνη της.
«Είναι δύσκολο ως διαγνωσμένο άτομο να μην μπορείς να βρεις έναν γιατρό που να μπορεί να βοηθήσει. Όταν επισκέπτομαι έναν γιατρό ή πηγαίνω στο νοσοκομείο, πρέπει να γκουγκλάρουν την κατάσταση».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις