Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Στο Ισραήλ οι Αμερικανοί στρατιώτες – «Οι ΗΠΑ θα υποστούν αντίποινα εάν…» προειδοποιεί το Ιράν

Μέση Ανατολή: Στο Ισραήλ οι Αμερικανοί στρατιώτες – «Οι ΗΠΑ θα υποστούν αντίποινα εάν…» προειδοποιεί το Ιράν

Κρίσιμες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το THAAD θα είναι λειτουργικό στο εγγύς μέλλον, λέει το Πεντάγωνο ενώ το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μη συμμετάσχουν στα αντίποινα του Ισραήλ

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα και τα αρχικά εξαρτήματα για τη λειτουργία του αντιπυραυλικού συστήματος Terminal High-Altitude Area Defense (THAAD) έχουν φθάσει στο Ισραήλ, εν μέσω ανησυχιών για ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

«Τις επόμενες ημέρες, επιπλέον αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό και εξαρτήματα του THAAD θα συνεχίσουν να φθάνουν στο Ισραήλ. Το σύστημα θα είναι πλήρως επιχειρησιακά ικανό στο εγγύς μέλλον, αλλά για λόγους ασφαλείας των επιχειρήσεων δεν θα συζητήσουμε χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ.

«Η ανάπτυξη του THAAD υπογραμμίζει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην άμυνα του Ισραήλ και στην υπεράσπιση των Αμερικανών στο Ισραήλ από τυχόν επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν».

Στο χείλος της αβύσσου η Μέση Ανατολή – Στόχος οι βάσεις, τα συμφέρονται και τα πλοία σας

Λίγο νωρίτερα και ενώ εν αναμονή της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν, ο ταξίαρχος Εμπραχίμ Τζαμπάρι, σύμβουλος του επικεφαλής διοικητή του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, λέει ότι οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, εάν αυτό επιτεθεί στο Ιράν, θα οδηγήσει σε αντίποινα.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν μια μέρα εισέλθουν στο πεδίο της μάχης και θελήσουν να αναλάβουν δράση εναντίον του Ιράν, οι βάσεις, τα συμφέροντα και τα πλοία τους θα βρίσκονται εντός της εμβέλειας των όπλων μας», δήλωσε ο Τζαμπάρι στην ιρανική Press TV.

Οι ΗΠΑ «δεν είναι καθόλου προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν εμάς, τον άξονα της αντίστασης και τον μουσουλμανικό κόσμο», είπε. Ωστόσο, πρόσθεσε ο Τζαμπάρι, οι ΗΠΑ είναι απίθανο να συμμετάσχουν σε μια τέτοια «ανόητη πράξη».

«Αν και οι Αμερικανοί υποστηρίζουν το Ισραήλ, είναι απίθανο να διαπράξουν μια ανοησία και να εμπλακούν σε μια σύγκρουση με το Ιράν. Συμβουλεύουν πάντα το [ισραηλινό] καθεστώς να μην εμπλακεί σε σύγκρουση με την Ισλαμική Δημοκρατία».

Only in

Μονή Αββακούμ: Μετά τις «καρατομήσεις» μοναχοί απειλούν με βιβλίο «Εκκλησία: Το κράτος μαφία της Κύπρου»

Ξεκινά έρευνα για δύο ακόμα μοναχούς, ενώ έρχονται στο φως διάλογοι που «καίνε»: «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;» φέρεται να λέει αρχιμανδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024