Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Χεζμπολάχ: Αν οι Ισραηλινοί θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους η λύση είναι η εκεχειρία σε Γάζα και Λίβανο

Χεζμπολάχ: Αν οι Ισραηλινοί θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους η λύση είναι η εκεχειρία σε Γάζα και Λίβανο

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ σε νέο μήνυμά του ξεκαθάρισε ότι η λιβανέζικη οργάνωση συνεχίζει να θέτει ως όρο την εκεχειρία στη Γάζα

Σε νέο τηλεοπτικό μήνυμα ο Ναΐμ Κασέμ, ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ, ξεκαθάρισε ότι για τη λιβανέζικη οργάνωση η κατάπαυση πυρός στη Γάζα συνεχίζει να είναι προϋπόθεση για εκεχειρία με το Ισραήλ.

Μετά από επιτυχημένες επιθέσεις της Χεζμπολάχ τις τελευταίες ημέρες σε στρατιωτικές βάσεις στο Ισραήλ, ο Κασέμ ανέφερε ότι το Ισραήλ αποτελεί πραγματική απειλή για όλους τους μουσουλμάνους και όλα τα κράτη της περιοχής.

«Θέλει να επεκτείνει την κατοχή του και η Παλαιστίνη δεν είναι αρκετή για το Ισραήλ», είπε ο Κασέμ που έκανε λόγο για δίκαιη και νόμιμη αντίσταση.

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ υπογράμμισε ότι η σύγκρουση της οργάνωσης με το Ισραήλ δεν μπορεί να διαχωριστεί από τον αγώνα της Παλαιστίνης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά το προηγούμενο μήνυμα του Κασέμ διεθνή ΜΜΕ όπως το Reuters είχαν αναφέρει ότι η Χεζμπολάχ άλλαξε γραμμή και πλέον δεν συνδέει την κατάπαυση πυρός στη Γάζα με την εκεχειρία στον Λίβανο, κάτι που ο αναπληρωτής ηγέτης διέψευσε ουσιαστικά με το νέο του μήνυμα.

Νόμιμη η αντίσταση

«Θεωρούμε ότι η αντίστασή μας είναι νόμιμη. Αυτοί που αγωνίζονται για τη γη τους είναι οι Παλαιστίνιοι. Θα τους υποστηρίξουμε», δήλωσε ο Κασέμ και πρόσθεσε: «αν δεν αντιμετωπίζαμε το Ισραήλ, θα πετύχαινε τους στόχους του επεκτατισμού του».

«Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Ισραηλινοί στο βορρά θα βρίσκονται υπό συνεχή απειλή αν το Τελ Αβίβ συνεχίσει τον πόλεμο στο Λίβανο και τη Γάζα»

«Η Αμερική, ο μεγαλύτερος διάβολος, θέλει μια νέα Μέση Ανατολή. Ο Νετανιάχου θέλει το ίδιο πράγμα. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κάνουν σκόπιμα αυτή τη γενοκτονία».

Ο Κασέμ ωστόσο επέμεινε ότι η λύση είναι η κατάπαυση πυρός σε Γάζα και Λίβανο.

Λύση είναι η εκεχειρία

«Λέω στους Ισραηλινούς ότι η λύση είναι να σταματήσουν να πυροβολούν. Η λύση είναι η κατάπαυση του πυρός, Μετά την κατάπαυση του πυρός, οι [ισραηλινοί] έποικοι μπορούν να επιστρέψουν στο βορρά», δήλωσε ο Κασέμ, αναφερόμενος έτσι στον στόχο που έχει θέσει ο Νετανιάχου για να σταματήσει τον πόλεμο στον Λίβανο.

Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Ισραηλινοί στο βορρά θα βρίσκονται υπό συνεχή απειλή αν το Τελ Αβίβ συνεχίσει τον πόλεμο στο Λίβανο και τη Γάζα.

Εάν συνεχιστεί ο πόλεμος, ο αριθμός των εκκενωμένων πόλεων στο βόρειο Ισραήλ θα αυξηθεί σημαντικά, πρόσθεσε.

«Η αντίσταση δεν θα ηττηθεί ποτέ, επειδή η γη τους ανήκει (σσ στους Παλαιστίνιους). Θα πολεμήσουν και θα πεθάνουν με αξιοπρέπεια. Η νίκη θα έρθει με υπομονή», δήλωσε ο Κασέμ και είπε ότι η πλημμύρα της Αλ Άκσα (σσ η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023) ήταν η προσπάθεια των Παλαιστινίων να κλονίσουν την 75χρονη κατοχή.

Only in

Ζαλίζουν οι τιμές στα ακίνητα – Δείτε τις περιοχές φιλέτα

Η τιμές στα ακίνητα έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024