Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
O «ήρωας του κλίματος» ορίζει εκ νέου την έννοια της πολυτέλειας

O «ήρωας του κλίματος» ορίζει εκ νέου την έννοια της πολυτέλειας

Αλήθεια, τι μετράει ως πραγματικά πολύτιμο σήμερα, σε έναν κόσμο που αλλάζει μπροστά στα μάτια μας;

Γνωστός ως «ήρωας του κλίματος», ο οικολόγος και ακτιβιστής, o David De Rothschild ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας με τίτλο «The Luxury Side of Greece» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στον χώρο του Peter Nomikos Conference Center με την παρουσία ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων τουριστικών φορέων και ιδρυμάτων.

Ο διάσημος γόνος μιας εκ των ισχυρότερων οικογενειών του κόσμου έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία του στη διάσωση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων μέσα από τις φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές του δράσεις.

Χαρακτήρισε πολυτέλεια την προσβασιμότητα και την επαφή με την φύση και δήλωσε πως το μέλλον του κλίματος είναι τώρα

«Είμαστε όλοι ήρωες»

Είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που έχουν διασχίσει την Ανταρκτική, ενώ ταξίδεψε με αυτοσχέδιο σκάφος από 12.000 ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια για να αναδείξει την περιβαλλοντική ρύπανση των θαλασσών.

Ο 46χρονος David De Rothschild που οι φήμες τον ήθελαν στο παρελθόν, στο πλευρό της χολιγουντιανής σταρ Αντζελίνα Τζολί, παρευρέθηκε στη συζήτηση με τη δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου και μίλησε για τη σχέση περιβάλλοντος και τουρισμού.

Δεν αποδέχτηκε τον τίτλο του «ήρωα του κλίματος» καθώς όπως είπε «όλοι είμαστε ήρωες στη μικρή κοινωνία που ζούμε ανάλογα με το πως συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον».

Στην ερώτηση πώς επέλεξε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο, διαφορετικό από αυτόν των άλλων μελών της οικογένειας, απάντησε ότι στη ζωή έχει σημασία τι κάνεις και όχι πως λέγεσαι

Η νέα πολυτέλεια

Χαρακτήρισε πολυτέλεια την προσβασιμότητα και την επαφή με τη φύση και δήλωσε πως το μέλλον του κλίματος είναι τώρα, πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και πως έχει έρθει η ώρα της δράσης.

Θεώρησε εμπειρία ζωής το ταξίδι του διαρκείας 110 ημερών στην Ανταρκτική εκεί όπου, όπως είπε, ο άνθρωπος αισθάνεται μικρός μπροστά στο μεγαλείο της φύσης ενώ ανάφερε πως ταξίδεψε με το πλοίο Plastiki από 12.000 πλαστικά μπουκάλια για να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να σκεφτούν διαφορετικά.

Είμαστε όλοι ένα Τζένγκα

Επεσήμανε ότι για τη διάσωση του περιβάλλοντος απαιτείται ατομική ευθύνη, αλλά και συνεργασία όπως συμβαίνει στη φύση όπου καθετί έχει τον ρόλο του, όπως και συμμετοχή των νέων ανθρώπων που είναι γεμάτοι ενέργεια.

Στην ερώτηση πώς επέλεξε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο, διαφορετικό από αυτόν των άλλων μελών της οικογένειας, απάντησε ότι στη ζωή έχει σημασία τι κάνεις και όχι πως λέγεσαι, ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι, με τις ίδιες ανάγκες, επιθυμίες και πάθη και ότι ήταν τυχερός που γεννήθηκε σε μια οικογένεια που του άφησαν τον δικό του χώρο.

Τέλος παρομοίασε την καταστροφή του περιβάλλοντος με ένα παιχνίδι Τζένγκα που κάθε τούβλο είναι ένα οικοσύστημα και κάθε φορά που κάποιος τραβάει ένα κομμάτι δημιουργείται ανισορροπία και το σύνολο στο τέλος καταρρέει.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του 

Πηγή: mykonoslive.tv

Only in

Στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς με νέα μηνύματα προς την κυβέρνηση (;)

Η τοποθέτηση του Σαμαρά -εφόσον είναι αρκετά αιχμηρή- θα παγιώσει μια τεταμένη ένταση στις σχέσεις με το Μαξίμου. 

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024