Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μιχαήλ Ταμπακάκης: «Λυπηρό, υπάρχει φοβερή ημιμάθεια για τη σεξουαλικότητα»

Μιχαήλ Ταμπακάκης: «Λυπηρό, υπάρχει φοβερή ημιμάθεια για τη σεξουαλικότητα»

«Δεν έχει να κάνει η σεξουαλικότητα με το πώς είναι κάποιος» είπε ο ηθοποιός Μιχαήλ Ταμπακάκης στη συνέντευξη του στο Buongiorno βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης που πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Brokeback Mountain» στο θέατρο Κνωσός (το γεμάτο ευαισθησία διήγημα της Άννι Πρου για την περίπλοκη αγάπη ανάμεσα σε δύο καουμπόηδες που κράτησε μια ζωή έγινε παγκοσμίως γνωστό από την ομώνυμη κλασική πλέον κινηματογραφική ταινία) εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή Buongiorno με ενσυναίσθηση.

Ο νεαρός ηθοποιός, που έγινε ευρύτερα γνωστός πέρσι μέσα από τη συμμετοχή του στις σειρές του MEGA «Μαύρο Ρόδο» και «Ναυάγιο», μίλησε στη Φαίη Σκορδά για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η θεατρική απόδοση του «Brokeback Mountain», στην οποία πρωταγωνιστεί, και τα χυδαία ρατσιστικά σχόλια που δέχθηκε στα social media.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα σχόλια έγιναν πριν καν ανέβει η παράσταση. Βγαίνει μία αφίσα, βλέπεις ένα πρόσωπο και μία αφίσα. Αυτό κάτι λέει» είπε ο Ταμπακάκης.

«Γι’ αυτό ασχολούμαστε με αυτή την ιστορία και ανεβάζουμε αυτό το έργο, αλλιώς θα κάναμε κάτι άλλο. Εύχομαι να μην γίνει η ίδιας έκτασης συζήτηση με τότε που βγήκε η ταινία, θα είναι λυπηρό», πρόσθεσε.

«Έχουμε ‘ταμπελοποιήσει’ εικονικά τα πράγματα»

«Δεν θεωρώ ότι δεν έχουμε καταφέρει τίποτα αλλά πιστεύω ότι υπάρχει φοβερή ημιμάθεια σε σχέση με τις ταυτότητες φύλου, τη σεξουαλικότητα. Ένας γκέι άνθρωπος ‘πρέπει’ να είναι κάπως και αυτό έχει δομηθεί από την κοινωνία αλλά ακριβώς αυτό αποδομεί το έργο, γιατί οι δύο πρωταγωνιστές τηρούν το απόλυτο πρότυπο ενός αρρενωπού άντρα», αναφέρει ο ηθοποιός.

«Μια παράσταση για έναν κρυμμένο έρωτα»

«Υπάρχει μία σύγχυση για το πώς είναι κάτι. Δεν έχει να κάνει η σεξουαλικότητα με το πώς είναι κάποιος, και πώς φαίνεται και υπάρχει. Δεν έχουμε σκεφτεί με το κριτήριο να αλλάξουμε κάτι για να αρέσει. Δεν θέλουμε να την ωραιοποιήσουμε. Δεν αλλάζει η αφήγηση της ιστορίας σε σχέση με την ταινία. Ως ροή, η ιστορία είναι ίδια αλλά πιο αιχμηρή όπως είναι το διήγημα», συμπλήρωσε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. «Έχουμε ‘ταμπελοποιήσει’ εικονικά τα πράγματα».

Τα χυδαία ομοφοβικά σχόλια που δέχθηκε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης στα social media του

«Η πρεμιέρα είναι σε μια βδομάδα από σήμερα, 23 του μήνα στο θέατρο Κνωσός που ανακαινίστηκε. Θεατρικά είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος είναι ο σκηνοθέτης. Έχει πολύ ωραία ματιά στο έργο. Βλέπουμε την αναλογία των σχολίων που εκτυλίσσεται και σήμερα σε σχέση με την εποχή που διαδραματίζεται το έργο. Τότε που βγήκε η ταινία δεν προωθούσαν μια γκέι ιστορία, το έκρυβαν. Είναι μια παράσταση που μιλάει για δυο ανθρώπους που ερωτεύονται και είναι άντρες», είπε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.

«Δεν είχα ξανακάνει γυμνό σε παράσταση. Δεν θα υποστηρίζαμε το γυμνό εάν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη»

«Ξεκίνησα από την θεατρική ομάδα του σχολείου. Υπήρχε μια τάση από μικρός. Στο σχολείο μου μπήκε το μικρόβιο. Πήγαινα υποσυνείδητα πάντα στα ‘καλλιτεχνικά’. Οι γονείς μου ήταν υποστηρικτικοί. Ο αδερφός μου είναι 3 χρόνια μικρότερος και δεν έχει καμία σχέση με μένα. Δεν είμαι τόσο εξωστρεφής όσο ο αδερφός μου. Ασχολείται με την φυσικοθεραπεία και το kick boxing» είπε ο Ταμπακάκης για το ξεκίνημα στην καριέρα του.

Ο Ταμπακάκης είναι γυμνός

«Η ψυχοθεραπεία ήρθε στην ζωή μου στα 18 μου. Eίχα μόνος μου την ανάγκη να μιλήσω με κάποιον. Ήθελα να μάθω για την ανάγκη μου να είμαι πάνω στην σκηνή. Δεν είναι κ ένα επάγγελμά που προσφέρει επαγγελματική σιγουριά. Δεν θα άλλαζα κάτι μέχρι την έως τώρα πορεία μου. Στην παράσταση που πρωταγωνιστώ υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει γυμνό. Δεν είχα ξανακάνει γυμνό σε παράσταση. Δεν θα υποστηρίζαμε το γυμνό εάν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη», ανέφερε.

To «Βrokeback Mountain» κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων στο tickets.in.gr

Only in

Ήταν όλοι εκεί για την… μεσαία τάξη

Η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη μεσαία τάξη, που του χάρισε δύο τεράστιες εκλογικές νίκες. έχει διαρραγεί και αυτός ήταν ένας από τους λόγους της απουσίας του από την εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024