Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλιάς Κάρολος: Με αίμα στις βαλίτσες του για την Αυστραλία

Βασιλιάς Κάρολος: Με αίμα στις βαλίτσες του για την Αυστραλία

Μικρότερη περιοδεία, περισσότερο αίμα στις αποσκευές του βασιλιά Καρόλου ως μέτρο προφύλαξης για την περιοδεία του στην Αυστραλία

Όταν ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε ότι σταματάει τη θεραπεία του για καρκίνο στη διάρκεια της επερχόμενης περιοδείας του σε Αυστραλία και Σαμόα τα βρετανικά media πάγωσαν.

Ωστόσο μια σειρά από προληπτικά μέτρα θα φροντίσουν ώστε όλα να πάνε όπως πρέπει για τον 75χρονο μονάρχης και τη βασίλισσα Καμίλα που είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν για την Αυστραλία στς 18 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας θα βρεθεί Σαμόα για τη Συνάντηση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM).

Αν και ο γιατρός που παρακολουθεί την αγωγή και εξέλιξη της υγείας επέτρεψε στον Κάρολο να σταματήσει τη θεραπεία του, απαιτήθηκε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις για να εξυπηρετηθεί η κατάσταση της υγείας του.

Όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της η DailyMail αυτά είναι τα τέσσερα προληπτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ευημερία του βασιλιά Καρόλου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Ταξίδι express

Αν και ο Κάρολος ήθελε θα επισκεφθεί τη Νέα Ζηλανδία, οι γιατροί συμβούλεψαν να μειωθεί η διάρκεια της περιοδείας και να αποφευχθεί εκτεταμένο πρόγραμμα. Έτσι θα δοθεί η απαραίτητη προτεραιότητα στη συνέχιση της ανάρρωσής του, διευκρίνησε εκπρόσωπο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

«Σε στενή συνεννόηση με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας συμφωνήθηκε να περιοριστεί η επίσκεψη μόνο στη Σαμόα και την Αυστραλία» αναφέρει σε ανακοίνωση του.

O γιατρός θα είναι δίπλα

Όπως επιβεβαιώνει ο βασιλικός ρεπόρτερ Gordon Rayner, ο βασιλιάς θα συνοδεύεται (όπως πάντα) από γιατρό του Βασιλικού Ναυτικού.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής και φάρμακα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο γιατρός έχει αποστολή να ακολουθεί στενά τον Κάρολο ανά πάσα στιγμή.

Διαθέσιμο αίμα

Ο μονάρχης ταξιδεύει με τις δικές του προσωπικές σακούλες αίματος. Τις έχει πάντα μαζί του όπου κι αν πάει.

«Πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις λάβει τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο. Το αεροσκάφος θα μεταφέρει το αίμα σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για μετάγγιση αίματος» σχολίασε στο Hello ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισας Dickie Arbiter όταν ρωτήθηκε γιατί κουβαλούσαν αίμα μαζί τους.

Ενυδάτωση και μασάζ

Όπως αναφέρει η Mirror, ο βασιλιάς Κάρολος έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πρήξιμο των χεριών του κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών – σε πτήση του προς την Αυστραλία το 2012, είχε αποκαλέσει τα άκρα του «δάχτυλα λουκάνικο» μετά από πρήξιμο.

Για να αποφευχθεί ανάλογο περιστατικό ο μονάρχης πρέπει να παραμένει ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια της πτήσης, να κρατά τα χέρια του υψωμένα πάνω από την καρδιά για να μειώσει τη ροή του αίματος στην πρησμένη περιοχή και να κάνει μασάζ, κάτι που ο γιατρός του μπορεί να βοηθήσει κατά την πτήση.

Στην επερχόμενη περιοδεία του σε Αυστραλία και Σαμόα που θα διαρκέσει έως τις 26 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα του Καρόλου περιλαμβάνει μια ημέρα ανάπαυσης και καμία βραδινή υποχρέωση.

Only in

Ήταν όλοι εκεί για την… μεσαία τάξη

Η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη μεσαία τάξη, που του χάρισε δύο τεράστιες εκλογικές νίκες. έχει διαρραγεί και αυτός ήταν ένας από τους λόγους της απουσίας του από την εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024