Σε διακοπή της δίκης, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο βουλευτών και ενός δικηγόρου προχώρησε το δικαστήριο ενώπιον του οποίου είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για την υπόθεση των Σπαρτιατών που αφορά σε εξαπάτηση εκλογικού σώματος.

Κατηγορούμενοι είναι έντεκα πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος, με δεδομένο ως ηθικό αυτουργό τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και ως συνεργό ένα δικηγόρο.

Παρών στο δικαστήριο και ο πρόεδρος του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας με δηλώσεις του οποίου ξεκίνησε η έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη που κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης .

Με την έναρξη της διαδικασίας υποβλήθηκαν τρία αιτήματα αναβολής τα οποία μετά από θετική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας απορρίφθηκαν και το δικαστήριο όρισε ως νέα δικάσιμο την 31η Οκτωβρίου οπότε και θα ξεκινήσει επί της ουσίας η εκδίκαση της υπόθεσης που εκτός από την ποινική της διάσταση έχει και πολιτικό πρόσημο.

Με άδεια από τη φυλακή ο Κασιδιάρης

Την πρόοδο της δίκης είχαν ζητήσει νωρίτερα και κατηγορούμενοι.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος έφτασε μόνος του στο δικαστήριο καθώς αυτές τις ημέρες είναι ελεύθερος με άδεια από τις φυλακές .

Σε γραπτή δήλωση του ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος εξέφρασε τη θέση ότι θέλει να διεξαχθεί η δίκη διότι, όπως ισχυρίζεται «η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου».