Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο: Επιτυχής επιχείρηση της πυροσβεστικής και κατάσβεση φωτιάς σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου

Ηράκλειο: Επιτυχής επιχείρηση της πυροσβεστικής και κατάσβεση φωτιάς σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου

Φωτιά σε καλύβες παραθεριστών στην παραλία Παναγιά στην θέση Θησέας του Δήμου Μαλεβιζίου, ξέσπασε λίγο μετά τις 20:30 της Τρίτης.

Επιτυχής επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου, αρχικά για τον περιορισμό και έπειτα για την κατάσβεση φωτιάς που εκδηλώθηκε σε πρόχειρη κατασκευή σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε παραλιακή περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για σημείο στη θέση Παναγιά, σε σχετικά κοντινή απόσταση από ιδιωτικό οικισμό. Στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότερα από πέντε οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται.

Οι μετεωρολόγοι έχουν ειδοποιήσει πως είναι επικίνδυνη εβδομάδα για την εκδήλωση πυρκαγιών

Σοβαρό περιστατικό εμπρησμού, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ, στην παραλία Παναγιά, σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό Θησέας, σύμφωνα με τοπικό σάιτ του Δήμου Μαλεβιζίου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους αλλά και στις αρχές.

Τι είναι γνωστό για την παραλία Παναγιά στον οικισμό «Θησέας»

Η παραθαλάσσια περιοχή, γνωστή για τη φυσική της ομορφιά, τέθηκε σε κίνδυνο από τη φωτιά που ξέσπασε, θέτοντας σε απειλή το φυσικό περιβάλλον και την ασφάλεια των κοντινών οικισμών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί έξι καλύβες παραθεριστών.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς και την ενημέρωση για την κατάσβεσή της, οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκε στην περιοχή με ισχυρές δυνάμεις, καταφέρνοντας να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο πριν αυτή επεκταθεί περαιτέρω, ενώ το ανακριτικό της τμήμα ξεκίνησε άμεσα έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το τοπικό site που κάλυψε πρώτο την είδηση, δεν αποκλείεται η ενέργεια αυτή να συνδέεται με οργανωμένο εμπρησμό, κάτι που διερευνάται από τις αρχές.

Only in

Η οικονομία και η ακρίβεια στο επίκεντρο της ημερίδας του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» είναι το κρίσιμο θέμα της νέας ημερίδας από το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα στις 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024