Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ο οποίος φέρεται αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εφοριακοί και ο λογιστής.

Η διαδικασία ήταν μακρά και εξαντλητική, με τον κάθε ένα εφοριακό να απολογείται για 3 ή 4 ώρες

Οι περιοριστικοί όροι αφορούν σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία και εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων διήρκεσαν 16 ώρες. Ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας απολογήθηκε πρώτος, για περισσότερο από τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ολοι τους πέρασαν το πρωί χθες Τρίτη το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου της Κέρκυρας προκειμένου ν’ απολογηθούν για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η διαδικασία ήταν μακρά και εξαντλητική, με τον κάθε ένα εφοριακό να απολογείται για 3 ή 4 ώρες.

Ζητούσαν 60.000 ευρώ

Μια καταγγελία στην ΑΑΔΕ από επιχειρηματία για δύο εφοριακούς που του ζητούσαν 60.000 ευρώ για να διεκπεραιώσουν την υπόθεσή του ήταν η αρχή για την εξάρθρωση του κυκλώματος διαφθοράς στην Κέρκυρα.

Την έρευνα ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκαν άλλες 7 υποθέσεις εκβιασμών τους τελευταίους μήνες με πρωταγωνιστές τους ίδιους εφοριακούς και έναν λογιστή.