Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o

Συνταγή: Μουσακάς με μπεσαμέλ φέτας

Μια κλασική συνταγή, με ένα μικρό... τουίστ, που κάνει τη διαφορά και δίνει ακόμα περισσότερη γεύση.

Οι περισσότεροι θα σου πουν με κάποιες συνταγές, ιδιαίτερα οι κλασικές, δεν πειραματιζόμαστε. Όμως, αν αυτό το… πείραμα, μπορεί να δώσει έξτρα γεύση, γιατί να μην το δοκιμάσουμε; Μια τέτοια συνταγή μας παρουσίασε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ο γνωστός σεφ, στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά, αποφάσισε να κάνει μουσακά, αλλά με ένα… τουίστ. Έφτιαξε μπεσαμέλ φέτας, για πιο έντονη και ωραία γεύση. Μια μαμαδίστικη συνταγή, λίγο πειραγμένη.

Τα υλικά

Για τον κιμά
750 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς σπάλα
1 λευκό κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
4 κόκκοι μαχάρι
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
1 ξύλο κανέλας
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
1 λίτρο γάλα
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
150 γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

5 πατάτες
5 κολοκύθια
5 μελιτζάνες

Το μυστικό

Ο κρόκος αυγού δίνει στη μπεσαμέλ γεύση, ελαστικότητα και γυαλάδα, τη βοηθάει να πάρει αυτό ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.

Η διαδικασία

Κόβουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Για τον κιμά:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Για τη μπεσαμέλ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Σιγά σιγά βάζουμε αλεύρι και ανακατεύουμε ταυτόχρονα, προσέχοντας να μην σβολιάσει.

Αμέσως μετά ρίχνουμε γάλα και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε από το μάτι την κατσαρόλα και ρίχνουμε τη φέτα, τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για την ολοκλήρωση του μουσακά:
Αφού έχουν ετοιμαστεί τα λαχανικά, ο κιμάς και η μπεσαμέλ, τα τοποθετούμε στο ταψί: βάζουμε στη βάση πατάτα και μελιτζάνα, ρίχνουμε λίγο μπεσαμέλ και από πάνω ρίχνουμε κιμά. Μετά προσθέτουμε το κολοκύθι, βάζουμε κιμά και μετά τον καλύπτουμε με μπεσαέλ.

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε.

Must in

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας, παίζουμε πιο σκληρά από την Άλμπα»

Δείτε όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη media day του αγώνα Ολυμπιακός – Άλμπα και το τι πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο