Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Πλυντήριο ρούχων: Τα μυστικά για να διατηρηθεί καινούργιο

Πλυντήριο ρούχων: Τα μυστικά για να διατηρηθεί καινούργιο

Ο καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων πρέπει να γίνεται τακτικά.

Αναμφίβολα το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο στο σπίτι μας.

Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως όταν πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα καθαρίζεται και απολυμαίνεται το ίδιο το πλυντήριο.

Η πραγματικότητα είναι ότι εκτελούν μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών, όπως το καθάρισμα, το στέγνωμα και το στύψιμο των ρούχων. Αυτό μπορεί μερικές φορές να τα κάνει να φθείρονται πιο γρήγορα από ό,τι αντιλαμβάνεστε. Αλλά μην ανησυχείτε!

Υπάρχουν απλοί και εύκολοι τρόποι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου σας.

Ελέγξτε τα φίλτρα 

Μια με δύο φορές τον χρόνο θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο του πλυντηρίου σας.

Το χνούδι που μπορεί να έχει συσσωρευτεί εκεί μειώνει την απόδοση των πλυντηρίων και των στεγνωτηρίων.

Για να το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε το πλυντήριό σας και αποσυνδέστε το από την πρίζα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τυχόν αντικείμενα που μπορεί να έχουν πέσει στον κάδο και εμποδίζουν την πρόσβαση στο σημείο που πρέπει να καθαρίσετε. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα με λίγο απορρυπαντικό (ή ακόμα και ξύδι) και τρίψτε απαλά το εσωτερικό του φίλτρου γύρω από τα σημεία όπου βγαίνει νερό. Όταν τελειώσετε τον καθαρισμό όλων των περιοχών ξεπλύνετε σχολαστικά τυχόν υπολείμματα σαπουνιού με κρύο νερό και, στη συνέχεια, αφήστε τα πάντα να στεγνώσουν τελείως πριν το συνδέσετε και πάλι την πρίζα στο ρεύμα.

Ελέγξτε τις τσέπες των ρούχων σας πριν το πλύσιμο

Ελέγξτε τις τσέπες σας πριν από το πλύσιμο. Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανότατα έχετε μερικά αντικείμενα στις τσέπες σας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στο πλυντήριο ρούχων σας. Τα κλειδιά και τα κέρματα για παράδειγμα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα εσωτερικά εξαρτήματα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Αλλά ακόμη και κάτι τόσο αθώο όσο ένα χαρτομάντηλο μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στα ευαίσθητα υφάσματα γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφαιρείτε τα πάντα από τις τσέπες σας πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο!

Μην υπερβάλλετε στο απορρυπαντικό

Η υπερβολική κατανάλωση απορρυπαντικού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Αν νομίζετε πως βάζοντας περισσότερο απορρυπαντικό καθαρίζουν καλύτερα τα ρούχα σας, μάλλον κάνετε λάθος.Οι πάρα πολλές σαπουνάδες στο τύμπανο, θα κάνει το πλυντήριο σας να δουλέψει πιο σκληρά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον κύκλους πλύσης. Επίσης, η υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού θα μπορούσε να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θαμπή εμφάνιση των ρούχων και ακόμη και σε ζημιά του υφάσματος.

Απαιτείται λιγότερο απορρυπαντικό για τον καθαρισμό με τα πιο σύγχρονα πλυντήρια, επειδή χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο νερό. Για να μάθετε πόσο απορρυπαντικό χρειάζεστε για κάθε κύκλο πλύσης, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης του πλυντηρίου σας.

Αποφύγετε την υπερφόρτωση

Η υπερφόρτωση ενός πλυντηρίου ρούχων μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο πλυντήριό σας, η οποία μπορεί να το οδηγήσει… σε πρόωρη συνταξιοδότηση ή σε έναν δαπανηρό λογαριασμό επισκευής.

Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, τα ρούχα χρειάζονται αρκετό χώρο για να κινηθούν- αν δεν τους δώσετε αυτόν τον χώρο, θα φθαρούν τα κινούμενα μέρη της συσκευής σας. Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, ο κύκλος ξεβγάλματος δεν θα καθαρίσει σε βάθος τα ρούχα σας, αφήνοντας πίσω υπολείμματα απορρυπαντικού.

Η υπερφόρτωση του πλυντηρίου μπορεί να προκαλέσει υπερβολική φθορά στα ρουλεμάν τους – ή ακόμα και να τα σπάσουν εντελώς!

Μην αφήνετε τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο

Μην αφήνετε τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο μετά την ολοκλήρωση του κύκλου πλύσης.

Αφού αδειάσετε το πλυντήριο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή για να κυκλοφορεί ο αέρας γύρω από το μηχάνημα, γεγονός που θα το βοηθήσει να διατηρηθεί στεγνό και απαλλαγμένο από μούχλα/μύκητες και να παραταθεί η διάρκεια ζωής του.

Αν βρίσκεστε ήδη σε αναζήτηση για την αγορά του πλυντηρίου σας στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία και μοντέλα.

Και τώρα που πλησιάζει η Black Friday είναι ίσως η καλύτερη στιγμή να αναζητήσετε το νέο σας πλυντήριο ρούχων ή οποιαδήποτε άλλη λευκή συσκευή.

Only in

Το «σχέδιο Κασσελάκη» στην Πολιτική Γραμματεία – 2+1 σενάρια αναβολής του Συνεδρίου για να αποτραπεί η διάλυση

Οι προβοκάτσιες στην ΚΕ από «αγανακτισμένους» οπαδούς, τα καλέσματα Κασσελάκη και αναφορές του στην οργή του κόσμου και ο φόβος για «βόμβες» τινάζουν στον αέρα τον προσυνεδριακό διάλογο και εντείνει την ανησυχία για Συνέδριο αρένα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024