Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί πρέπει να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας

Γιατί πρέπει να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας

Η διαίσθηση πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο, που εάν αξιοποιήσετε σωστά θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη ζωή σας.

«Trust your gut»! Πόσες φορές έχετε ακούσει ή έχετε πει οι ίδιοι στον εαυτό σας τη συγκεκριμένη φράση, «Να εμπιστεύεστε τη διαίσθηση και το ένστικτό σας». Η λήψη αποφάσεων από τις πιο απλές μέχρι και τις πιο πολύπλοκες, για οποιαδήποτε πτυχή της ζωής σας, χρειάζεται λογική σκέψη αλλά και ένστικτο.

Το ένστικτο δεν είναι κάτι μαγικό. Αντιθέτως, μπορεί να λειτουργήσει όπως ακριβώς χρησιμοποιείτε τα μάτια και τα αυτιά σας. Επιπλέον, όλες οι εμπειρίες που έχετε βιώσει στη ζωή σας αποτελούν υλικό που δομεί τις μετέπειτα πεποιθήσεις σας, οι οποίες και επηρεάζουν τη λήψη των μελλοντικών σας αποφάσεων.

Τι ακριβώς σημαίνει να εμπιστευόμαστε την διαίσθηση;

Ουσιαστικά, η διαίσθηση και το ένστικτο αποτελούν ασυνείδητη νοημοσύνη. Γι’ αυτό και μπορεί να αισθάνεστε ότι προέρχεται από κάπου βαθιά στην κοιλιακή χώρα. Δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιείται η φράση στα αγγλικά «Trust your gut». Το σώμα μας αντανακλά πάντα την κατάσταση του μυαλού μας.

Και οι εμπειρίες μας έχουν καθορίσει το πώς αντιδρούμε σε όσα προκύπτουν στη ζωή μας. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να αμφισβητείτε την αρχική σας διαίσθηση. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά μπορεί να είναι χαοτικές και να μπερδέψουν την κρίση μας.

Οπότε, είναι πολύτιμο να γνωρίζετε πως θα εφαρμόσετε κάποιες στρατηγικές ώστε να μάθετε να ακολουθείτε τη διαίσθησή σας, να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας και να προχωράτε πιο όμορφα και εναρμονισμένα στη ζωή σας, πραγματοποιώντας τους στόχους και τα όνειρά σας.

Αναλογιστείτε το παρελθόν

Πηγαίντε λίγο πίσω. Ελέγξτε αν έχετε πάρει ξανά κάποιο παρόμοιο είδος απόφασης… Ποια ήταν τα αποτελέσματα; Αν η διαίσθησή σας υποδεικνύει αισθήματα ανασφάλειας, μάλλον, σημαίνει ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά ή προς όφελός σας. Άρα, πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτική.

Ξεκαθαρίστε τα σημαντικά για εσάς

Για να αποφασίσετε σωστά, θα πρέπει να γνωρίζετε και τι είναι σημαντικό για εσάς, τις αξίες και τις επιδιώξεις σας από τη ζωή. Δεν χρειάζεται να προβλέψετε τα πάντα. Αλλά κάποια πράγματα, είναι σημαντικό να τα ξέρετε για τον εαυτό σας. Πολλές φορές μπορεί να αποφασίζετε αντίθετα με τον τρόπο ζωής που θέλετε να προσεγγίσετε τα επόμενα χρόνια.

Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια λίστα με όσα σας προσφέρουν χαρά στη ζωή. Έτσι, όταν βρίσκεστε σε δίλημμα, η λίστα θα σας ξεμπλοκάρει. Σε κάθε περίπτωση, μη φοβάστε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν στην πορεία αν αλλάξετε γνώμη.

Ακόμα και αν δεν ελέγχετε το μέλλον, μπορείτε να ελέγξετε το παρόν ενεργοποιώντας τη σοφία της «ασυνείδητης νοημοσύνης» σας, δηλαδή του ενστίκτου και της διαίσθησης, και εφαρμόζοντάς τη με συνειδητό τρόπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να συλλέξετε και οργανώσετε κατά προτεραιότητα –με βάση τις επιθυμίες σας- τις πληροφορίες στο τώρα, οι οποίες και θα καθορίσουν τις αποφάσεις σας. «Trust your gut»!

Πηγή: VITA | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Tachina Lee | Unsplash

Only in

Η Λούκα Κατσέλη «δείχνει» Φαραντούρη

Στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να δείχνει την προτίμησή της η Λούκα Κατσέλη για την αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024