Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αγαπητέ Στέφανε… «Δεν μπορείς να ηγείσαι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Αγαπητέ Στέφανε… «Δεν μπορείς να ηγείσαι στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Γράμμα» από τον πρόεδρο του Ομίλου των Μέσων Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Τον καλεί «να ωριμάσει πολιτικά (...)».

Η αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί και ενώ πλησιάζουμε στον κρίσιμο συνέδριο του κόμματος το τοπίο για τις υποψηφιότητες παραμένει θολό. Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται διατεθειμένος να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία σπάζοντας το «μπλόκο» της Κεντρικής Επιτροπής.

Με τις ζυμώσεις να συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι δημόσιες παρεμβάσεις ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα έχουν την αξία τους και τα λόγια τους μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά.

«Δεν μπορείς να ηγείσαι γιατί πρώτα πρέπει πολιτικά να ωριμάσεις (…)»

Ο Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, πρόεδρος του Ομίλου των Μέσων Ενημέρωσης του Κόμματος, της εφημερίδας «Η Αυγή» και των ραδιοφωνικών σταθμών που «με πάθος υποστήριξε την εκλογή και στάθηκε δίπλα» στον Στέφανο Κασσελάκη με ένα άρθρο-καταπέλτη του λέει σήμερα «δεν μπορείς να ηγείσαι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» γιατί «πρώτα πρέπει πολιτικά να ωριμάσεις, να μάθεις την πολιτική ιστορία του τόπου και ειδικότερα της Αριστεράς των αγώνων».

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Νικόλτσιου στο avgi.gr:

«Μπορεί να είσαι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, μπορεί να είσαι έξυπνος όπως αρκετοί φίλοι σου διατείνονται, μπορεί να έχεις επικοινωνιακό χάρισμα, μπορεί να απασχολούνται τα πρωινάδικα με την προσωπική ζωή σου, μπορεί κι άλλα πολλά προσόντα να έχεις, Αλλά για ηγέτης της Αριστεράς δεν κάνεις, πολύ δε περισσότερο να ηγηθείς ενός κόμματος, που ηγέτης του υπήρξε ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο προκλητικά αποκάλεσες «υπονομευτή» ενώ αυτός σε επέλεξε. 

Αγαπητέ Στέφανε!

Δεν μπορείς να ηγείσαι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γιατί πρώτα πρέπει πολιτικά να ωριμάσεις, να μάθεις την πολιτική ιστορία του τόπου και ειδικότερα της Αριστεράς των αγώνων και των θυσιών.

– Να μάθεις ότι οι αξίες και οι αρχές της είναι ποτισμένες με αίμα

– Να μάθεις ότι το ψευδοκράτος δεν είναι «κρατίδιο»

– Να μάθεις ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι η «Σύγχρονη Ιερή Συμμαχία»

– Να μάθεις, ότι οι αμοιβές των εργαζομένων πρέπει να καταβάλλονται κάθε μήνα για να προμηθεύονται τα προς το ζην και όχι να πιστώνονται με  “stock options”

– Να μάθεις ότι οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου απέρριψαν το χουντικό «Θρησκεία, Πατρίδα Οικογένεια» γι αυτό και βασανίστηκαν.

– Να μάθεις να σέβεσαι τους διαφωνούντες συντρόφους σου, και όχι να τους αποκαλείς «Πέμπτη φάλαγγα» ή «χούντα»

– Να μάθεις, να μη φαντασιώνεσαι ως «εχθρούς» τους συντρόφους σου, που σε αμφισβήτησαν πολιτικά στο τελευταίο Συνέδριο.

– Να μάθεις, ότι οι «κουκουλοφόροι» ήταν οι χαφιέδες των ναζιστών και όχι τα εκλεγμένα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που σε καθαίρεσαν με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες.

– Να μάθεις, ότι η έκπτωσή σου από το αξίωμα του Προέδρου, δεν είναι «εκτροπή» ή «πραξικόπημα», όταν παρεκκλίνεις και αλλοιώνεις την πολιτική και τις αρχές του Κόμματος.

– Να μάθεις ότι υπάρχουν και στα κόμματα θεσμοί, αρχές, πολιτικές αξίες.

– Να μάθεις ότι το επίδομα  άδειας των εργαζομένων στην Αυγή και στο Ραδιόφωνο «105,5 Στο Κόκκινο» καταβλήθηκε από τις δωρεές συντρόφων και φίλων της Αριστεράς και όχι από «μαύρα χρήματα», που ο Διευθυντής του Γραφείου σου, θεωρεί ότι ακόμα και οι  δωρεές, για την πληρωμή των εργαζομένων είναι επιλήψιμες.

– Να μάθεις, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε δωρεά, ενώ εσύ δάνεισες και τα πήρες πίσω.

– Να μάθεις, ότι για να μιλάς για «Δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» πρέπει να είσαι γέννημα και θρέμμα του, να έχεις πονέσει για αυτόν, να έχεις συγκρουστεί με την ολιγαρχία και την οικονομική ελίτ της χώρας μας, να είσαι αριστερός και όχι φιλοξενούμενος.

Αγαπητέ Στέφανε!

– Δεν μπορείς να καλείς τους συντρόφους σου σε αγώνα «αξιοπρέπειας» όταν εσύ διασκέδαζες στην Κρήτη και οι εργαζόμενοι του ρ/σ «105,5 ΣΤΟΚΟΚΚΙΝΟ» και της Αυγής εκλιπαρούσαν για την καταβολή των δεδουλευμένων.

– Δεν μπορείς να καλείς δήθεν «αγανακτισμένους» «Συριζαίους» να προπηλακίζουν μέλη της ΚΕ επειδή κάνουν συντεταγμένα το καθήκον τους.

– Δεν μπορείς να στέλνεις εξώδικα στους συντρόφους σου, στην Γραμματέα  και στα μέλη της ΚΕ του Κόμματος και ταυτόχρονα να επιδιώκεις να γίνεις Πρόεδρος του. Και ακόμη, να αναιρείς τη θεμελιώδη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων εξαιτίας μιας  πολιτικής αντιπαράθεσης.

– Δεν μπορείς να επικαλείσαι το καταστατικό του Κόμματος και δημοκρατικές διαδικασίες και να οργανώνεις ακτιβισμό ενάντια στους συντρόφους σου. Αντί αυτού, καλό θα σου έκανε, να διοχετεύεις αυτή σου την ενέργεια και τις πράξεις σου ενάντια στο καθεστώς Μητσοτάκη.

– Δεν μπορείς να δημιουργείς τεχνητή ένταση στο Κόμμα για να δίνεις καθημερινά τροφή στα συστημικά μέσα ενημέρωσης εξυπηρετώντας τον στόχο τους.

– Δεν μπορείς να κατηγορείς την πολιτική συνεργασιών του κόμματος, ως προϊόν της διαπλοκής. Ή δεν το κατανοείς  ή συνειδητά προσβάλλεις την πεμπτουσία της πολιτικής του Κόμματος από τη γέννησή του.

– Δεν μπορείς με εχθρικές πράξεις και ενέργειες να προτρέπεις υποστηρικτές σου  «Πάρτε το Συνέδριο». Από ποιόν θα το πάρουν το Συνέδριο, από τους ταξικούς εχθρούς, από την αστική τάξη, ή από τους συντρόφους που ίδρωσαν και έχυσαν δάκρια και αίμα για να το στήσουν. Η προτροπή αυτή μόνο ντροπή και θυμό προκαλεί.

Αγαπητέ Στέφανε!

Μάλλον δεν μπόρεσες να ενσωματωθείς στις ιδέες, στα οράματα, στις ηθικές αξίες της Αριστεράς, παρά το γεγονός, ότι χαρήκαμε που συνέπλευσες μαζί μας, πέρασες τον Ρουβικώνα.

Σε στηρίξαμε, πιστεύοντας ότι έγινες ένας από μας. Σου δώσαμε χρόνο για να ξεδιπλώσεις τις νέες ιδέες της σύγχρονης Αριστεράς, να συνενώσεις και να συ-στρατεύσεις τον απαγορευμένο κόσμο της Αριστεράς. Αντίθετα μας απογοήτευσες, μας οδήγησες στο χείλος του  γκρεμού.

Το σύνολο της δράσης σου και των συμπεριφορών σου – όσο κι αν προσπαθούσαμε να σε δικαιολογούμε ή να τις καταπίνουμε –  δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του συντεταγμένου κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γι αυτό δεν μπορείς πλέον να διεκδικείς την Προεδρεία του. Παρέμεινες αυτός που ήσουν. Δεν έγινες ποτές αριστερός.

Θέλουμε ένα Πρόεδρο που να έχει γαλουχηθεί στους αγώνες και στα κινήματα της κοινωνίας να έχει  αποδεχτεί τα οράματα, τις αξίες και τις  αξίες της αριστεράς, τις  αρχές της συλλογικότητας, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης. Έναν Πρόεδρο που θα γνωρίζει ότι ο εχθρός είναι απέναντι και δεν θα τον αναζητά μέσα στις τάξεις των συντρόφων του.

Ένας αγωνιστής με 60-χρόνη πορεία στους αγώνες της Αριστεράς, που με πάθος σε υποστήριξε για την εκλογή σου και στάθηκε δίπλα σου».

Κων/νος Ι. Νικόλτσιος

Only in

Η οικονομία και η ακρίβεια στο επίκεντρο της ημερίδας του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» είναι το κρίσιμο θέμα της νέας ημερίδας από το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα στις 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024