Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Διαδικτυακή απάτη με πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Διαδικτυακή απάτη με πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Διακινείται βίντεο στο οποίο δήθεν ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσιάζει, σε συνέντευξή του, «νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ» για «επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου»

Μια νέα απόπειρα διαδικτυακής απάτης (Phishing) εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και απευθείας σε τηλεφωνικές συσκευές με μηνύματα μέσω viber, αυτή τη φορά με πλαστοπροσωπία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και με ψευδή τίτλο: «Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή».

Συγκεκριμένα, διακινείται βίντεο – εμφανώς προϊόν επεξεργασίας – στο οποίο δήθεν ο γ.γ. της ΚΕ παρουσιάζει, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, «νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ» για «επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου» και μάλιστα μέσω μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας ονόματι «Fluxion Oil»!

Παρουσίασαν κακόβουλους συνδέσμους ως δημοσίευση του 902,gr

Επιπλέον, οι επιτήδειοι παρουσιάζουν το συγκεκριμένο βίντεο και γενικά τους επικίνδυνους και κακόβουλους συνδέσμους που το συνοδεύουν (για την κλοπή προσωπικών δεδομένων, κωδικών πρόσβασης ή και χρημάτων), ως δημοσίευση του 902.gr, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στην απόπειρά τους.

Πέρα από την αναγκαία διάψευση, εφιστούμε την προσοχή προς όλους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης, σημειώνει το ΚΚΕ.

Only in

Τι εξετάζει ο ειδικός εφέτης ανακριτής για τα Τέμπη; Συγγενείς των θυμάτων μιλούν στο in για τη δίκη που αργεί να ξεκινήσει

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής αναμένεται να καλέσει σε συμπληρωματική απολογία τον σταθμάρχη Λάρισας, ενώ υπάρχει καθυστέρηση στον προσδιορισμό της δίκης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024