Έντονη κριτική στην «αλήθεια» του πρωθυπουργού για τα φιλοδωρήματα και τη φορολόγησή τους έκανε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου.

Μέσω μιας ανάρτησης στα social media, η κυρία Αχτσιόγλου προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για το ζήτημα των φιλοδωρημάτων σε εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό.

«Τα φιλοδωρήματα είναι η ελάχιστη αναγνώριση της εξυπηρέτησης που παρέχει ένας εργαζόμενος στην εστίαση απέναντι στον πελάτη» τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Αφορολόγητο το σύνολο των φιλοδωρημάτων»

Όπως ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου, η τροπολογία της Νέας Αριστεράς θα καθιστά το σύνολο των φιλοδωρημάτων αφορολόγητο και όχι μόνο τα 300 ευρώ μηνιαίως που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το φιλοδώρημα είναι όμως και ένα σημαντικό τμήμα του εισοδήματος αυτών των χαμηλόμισθων και σκληρά εργαζόμενων» συμπλήρωσε.

Όπως σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου, «ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να ανοίξει μέτωπο με αυτούς τους εργαζόμενους και να φορολογήσει τα φιλοδωρήματα».

«Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, δεν σας ενοχλούν τα δισεκατομμύρια στα σούπερ μάρκετ, στην ενέργεια για να τα φορολογήσετε; Τα φιλοδωρήματα των εργαζόμενων σας ενοχλούν;» συμπλήρωσε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Κλείνοντας, την τοποθέτησή της, η κυρία Αχτσιόγλου κάλεσε τους βουλευτές που είναι με την «σκληρή αλήθεια για τα φιλοδωρήματα», να υπερψηφίσουν την τροπολογία της Νέας Αριστεράς.