Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στο Παρίσι και ηττήθηκε από την «πρωτάρα» Παρί με 84-80 για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague, σε ένα ματς που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και «πνίγηκε» από τον ενθουσιασμό των Γάλλων.

Οι πράσινοι έπεσαν στο 2-1 και υπέστησαν την πρώτη τους ήττα για φέτος στο Παρίσι, με τη γαλλική ομάδα να πραγματοποιεί την καλύτερη της εμφάνιση στη Euroleague και τον Ναντίρ Χιφί να κάνει… όργια.

Ο 22χρονος που θα ασχολείται όλη η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια

Η ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ παίζει ένα πολύ ιδιαίτερο μπάσκετ, όπως είπε και ο Εργκίν Αταμάν και με όπλα τον νεαρό Γαλλο-αλγερινό γκαρντ και τον ΤιΤζέι Σορτς, πήραν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα.

Οι δύο τους σκόραραν 36 από τους 84 πόντους, ενώ είχαν και 9 ασίστ, με τον Χιφί να είναι αυτός που «έκλεψε» την παράσταση με την εμφάνιση του. Ο 22χρονος γκαρντ αποτελεί ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ της Euroleague και δείχνει με το ξεκίνημα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση πως έχει όλα τα φόντα να… λάμψει και να γίνει ο επόμενος μεγάλος γκαρντ στην Ευρώπη.

Ο Χιφί έχει συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο κοντών στο… αλλοπρόσαλλο μπάσκετ που παίζει η Παρί, με τον Σορτς, είναι απελευθερωμένος και αυτό είναι κάτι που δείχνουν και οι αριθμοί. Κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε 20 πόντους σε 20 λεπτά με 4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές και 2 ασίστ, επιβεβαιώνοντας πως μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο.

Συνολικά στην Euroleague ο Χιφί έχει 13,7 πόντους στα τρία πρώτα ματς και παίρνει πολύ χρόνο στο παρκέ, ενώ και με τον Ερυθρό Αστέρα στην πρεμιέρα, αν και ηττήθηκε η ομάδα του είχε καλή παρουσία. Στη Γαλλία ήδη θεωρούν ότι θα κάνει τη διαφορά φέτος, ενώ λέγεται πως θα είναι από το επόμενο καλοκαίρι κιόλας στην εθνική ομάδα.

Το ξεκίνημα του

Ο Χιφί γεννήθηκε στο Στρασβούργο και έχει γαλλική υπηκοότητα, ενώ από μικρός είχε… μανία με το μπάσκετ. Η ενασχόληση του ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, ενώ η επαγγελματική σταδιοδρομία του ξεκίνησε με τη Le Portel το 2020, μετά από χρόνια που πέρασε στην ακαδημία νέων της SIG Strasbourg.

Συνολικά, ο Χιφί έμεινε για τρεις σεζόν στη Le Portel και τη σεζόν 2022–23, είχε μέσο όρο 17 πόντους ανά παιχνίδι, που ήταν και ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι της Παρί προσέγγισαν την ομάδα του για να τον αποκτήσουν. Και το κατάφεραν, προσθέτοντας έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νέους του γαλλικού μπάσκετ.

Oι απίθανες εμφανίσεις στο Eurocup

Η περσινή του χρονιά ήταν και η πρώτη του στο κορυφαίο επίπεδο και αγωνίστηκε με την Παρί στο Eurocup κάνοντας όργια. Αν και… ρούκι, ο Γαλλο-αλγερινός ήταν εξαιρετικός και ένας από τους βασικούς λόγους που η Παρί έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και κατέκτησε το Eurocup.

Συγκεκριμένα, σε 23 παιχνίδια είχε 22 λεπτά χρόνο συμμετοχής και 16,6 πόντους, με 2,4 ασίστ και 12,7 στο σύστημα αξιολόγησης. Ήταν κομβικός στα νοκ-άουτ και έχει μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το ίδιο και στη Euroleague.

Μπήκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα του Eurocup, ήταν τέταρτος σκόρερ της διοργάνωσης και δεύτερος σε εύστοχα τρίποντα, ενώ και στο γαλλικό πρωτάθλημα είχε πολύ καλή παρουσία και έπαιξε και στο All Star Game. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι… undrafted στο NBA, αλλά τον παρακολουθούν πολλές ομάδες και στέλνουν σκάουτερ συνέχεια στο Παρίσι. Το μόνο… μεινέκτημα του για να αγωνιστεί στο NBA είναι το ύψος του σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Γαλλία, καθώς έχει ύψος 1.85.