Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ο ποδοσφαιριστής Ιμάντ Αμπού Τίμα σκοτώθηκε με την οικογένειά του σε ισραηλινό χτύπημα

Γάζα: Ο ποδοσφαιριστής Ιμάντ Αμπού Τίμα σκοτώθηκε με την οικογένειά του σε ισραηλινό χτύπημα

Εκατοντάδες αθλητές έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ενώ η FIFA ανέβαλε τη συζήτηση για να αποβάλει το Ισραήλ από τις διοργανώσεις της

Αεροπορικό χτύπημα του Ισραήλ σκότωσε τον 21χρονο ποδοσφαιριστή Ιμάντ Αμπού Τίμα στην ανατολική Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, μαζί με εννιά μέλη της οικογένειάς του.

Τουλάχιστον 245 ποδοσφαιριστές έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα

Όπως αναφέρει το Middle East Eye, ο Τίμα αγωνιζόταν στην Ιτιχάντ Χαν Γιουνίς και ήταν διεθνής με την Εθνική Παλαιστίνης Κ-20 (το 2021).

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής είναι ένας από τους πάνω από 400 Παλαιστίνιους αθλητές που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, σύμφωνα με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Παλαιστίνης.

Τον Ιούλιο, η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε δηλώσει ότι τουλάχιστον 245 ποδοσφαιριστές είχαν σκοτωθεί από το Ισραήλ στη Γάζα, ανάμεσά τους 69 παιδιά και 176 νέοι άνδρες.

Το θλιβερό αυτό νέο έρχεται την ώρα που η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, η FIFA, ανέβαλε ξανά την ψηφοφορία για το εάν θα αποβάλει το Ισραήλ από τις διοργανώσεις της λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Σε μια απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 3 Οκτωβρίου, η Συνομοσπονδία ανέφερε ότι: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA θα εξουσιοδοτηθεί να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το φερόμενο αδίκημα των διακρίσεων που εγείρει η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Η FIFA δήλωσε επίσης ότι θα διερευνήσει «τη συμμετοχή σε ισραηλινές διοργανώσεις ισραηλινών ποδοσφαιρικών ομάδων που φέρονται να εδρεύουν στο έδαφος της Παλαιστίνης».

Το Ισραήλ έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις με τις επιθέσεις του στη Γάζα.

Παλαιστίνιοι θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

Η καταγγελία για το γήπεδο στη Σουτζάιγια

Τον Φεβρουάριο, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Middle East Eye ότι οι ισραηλινές δυνάμεις μετέτρεψαν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στη συνοικία Σουτζάιγια στη βόρεια Γάζα σε αυτοσχέδιο «στρατόπεδο ανάκρισης και βασανιστηρίων» για κρατούμενους Παλαιστίνιους.

Τουλάχιστον 42.344 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και τουλάχιστον 99.013 έχουν τραυματιστεί από τον Οκτώβριο του 2023 και μετά.

Ο αριθμός των νεκρών δεν περιλαμβάνει τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν θαφτεί κάτω από ερείπια κτιρίων μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς και οι ομάδες διάσωσης δεν έχουν ανασύρει λόγω της απουσίας τεχνικών μέσων και λόγω των αδιάκοπων επιθέσεων των IDF.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα χερσαία εκστρατεία του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα (την οποία είχε ανακοινώσει ότι την είχε «εκκαθαρίσει»), με 400.000 ανθρώπους να βρίσκονται σε κίνδυνο και να ωθούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Only in

Μια απόφαση – σταθμός και τα μηνύματα

Τι σημαίνει το σκεπτικό - καταπέλτης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βάσει του οποίου απορρίφθηκε η αγωγή Δημητριάδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024