Πρόσληψη Τούχελ: Η χαρά του Τύπου (pics)
Δεν πήραν και πολύ καλά την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ για τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας τα αγγλικά Μεσα ενημέρωσης.
- Ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και η εποχή του
- Δικηγόροι προαναγγέλλουν νομικές κινήσεις για ένταλμα κατά Νετανιάχου και για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη
- Πότε θα φτάσει τα 5 ευρώ η τιμή του ελαιόλαδου στο ράφι - Οι παράγοντες κλειδιά
- Όταν η αναρχία έκανε άνω κάτω τη Βρετανία: 48 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου κομματιού των Sex Pistols
Από το περίφημο «ACHTUNG! SURRENDER» της «Ντέιλι Μίρορ» στο «Fussball kommt nach Hause» της «Σαν» με διαφορά 28 χρόνων. Η πρόσληψη εκπροσώπου του ιστορικού εχθρού των Βρετανών στη θέση του εκλέκτορα της Εθνικής Αγγλίας προκάλεσε αμηχανία στον Τύπο της Γηραιάς Αλβιόνας.
Ο Τόμας Τούχελ δεν είναι απλά ένας ξένος προπονητής που αναλαμβάνει να οδηγήσει τα Τρία Λιοντάρια στη γη της Επαγγελίας. Είναι ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου εχθρού του αγγλικού ποδοσφαίρου -και όχι μόνο.
Παραμονή του ημιτελικού του Euro 1996 μεταξύ της Αγγλίας και της Γερμανίας προκλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Ντέιλι Μίρορ» που έγραφε «ACHTUNG! SURRENDER» (ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ), κάνοντας απευθείας αναφορά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα αγγλικά χαρακώματα είναι σκαμμένα βαθιά δεκαετίες τώρα απέναντι στα γερμανικά, όπως και οι δραματικές αναμετρήσεις τους. Τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 με την εκκρεμότητα αν πέρασε ποτέ η μπάλα τη γραμμή της γερμανικής εστίας στο σουτ του Χαρστ να παραμένει ακόμα μετέωρη.
Οι πληγές των Αγγλων από τις γερμανικές ήττες στα Μουντιάλ του 1970, του 1990 και του 2010 συνεχίζουν να πυορρούν.
Ο ηττημένος στα πέναλτι το 1990, Λίνεκερ κέρδισε μια θέση στη στρογγυλή τράπεζα των σοφών του ποδοσφαίρου με την περίφημη φράση για τους Γερμανούς που κερδίζουν πάντα στο τέλος.
Η σημερινή του άποψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ηθελε τον ομοσπονδιακό προπονητή να κατάγεται από τη χώρα του, όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή.
Μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1966 η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική περηφάνεια των Αγγλων είναι το 1-5 επί της Γερμανίας στο Μόναχο, τον Σεπτέμβριο του 2001, ένα αποτέλεσμα που μετατράπηκε σε συγχωροχάρτι αρκετές φορές για τον Σβεν Γκόραν Ερικσον και την άστατη ζωή του.
Η «Σαν» υποδέχτηκε την πρόσληψη του Τούχελ με το γνωστό «Το ποδόσφαιρο επιστρέφει σπίτι» γραμμένο στα γερμανικά, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ πραγματικότητας και ουτοπίας.
Η «Ντέιλι Μίρορ» απέφυγε να πέσει στην παγίδα του 1996 και απλά αναφέρθηκε στον νέο Κάιζερ.
Η «Σταρ» κάνει μαύρο χιούμορ :«Τουλάχιστον θα είμαστε σίγουροι πως θα κερδίζουμε στα πέναλτι», γράφει, υπονοώντας πως οι Γερμανοί πάντοτε κερδίζουν τους Αγγλους στα πέναλτι. Η μοναδική που πήρε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή ήταν η «Ντέιλι Μέιλ».
Προτού ακόμα ανακοινωθεί η πρόσληψη του Τούχελ ζητούσε με άρθρο της στην ηλεκτρονική έκδοση να είναι όλα αγγλικά στα Τρία Λιοντάρια, από τον φροντιστή μέχρι τον προπονητή. Ο τίτλος της τα λέει όλα: «Μια μαύρη μέρα για την Αγγλία».
Κοιτώντας στο μέλλον, προκαλεί ανατριχίλα η περίπτωση να αναμετρηθούν στο επόμενο Μουντιάλ η Αγγλία του Τούχελ με τη Γερμανία του Νάγκελσμαν. Πέραν του προφανές Νάγκελσμαν και Τούχελ βρίσκονται σε ρήξη από τη μέρα που ο νυν εκλέκτορας της Αγγλίας αποδέχτηκε την πρόταση της Μπάγερν να αντικαταστήσει τον σημερινό προπονητή της Μάνσαφτ στη βαυαρική ομάδα.
Αν κάποιοι πρέπει να χαίρονται με την επιλογή του Τούχελ είναι σίγουρα ο βρετανικός και ο γερμανικός Τύπος και στη συνέχεια όλοι εμείς που μας αρέσει να γράφουμε τις ιστορίες του ποδοσφαίρου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις