To πρώτο βήμα για τη δεύτερη σερί συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ ανδρών θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός. Ο πρωταθλητής Ελλάδας μετά την πρόκριση επί της Λας Πάλμας αντιμετωπίζει στη Ρουμανία την Μπρασόβ (17/10). Είναι το φαβορί και αυτό το παραδέχονται οι ίδιοι οι Ρουμάνοι.

«Ο γίγαντας Ολυμπιακός έρχεται στο Μπράσοβ. Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδας με 82 τίτλους, έχει μεγάλη ιστορία» τόνισε η ρουμανική εφημερίδα «Προσπορτ».

Ο τεχνικός της Μπράσοφ, Λαουρέντιου Λίτσα, μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι η ομάδα του είναι το αουτσάιντερ.

«Ο Ολυμπιακός είναι τρομερή ομάδα και το απέδειξε αυτό στα δύο παιχνίδια με τη Λας Πάλμας. Έχουν τέσσερις παίκτες στους κορυφαίους 200 του κόσμου και ο προπονητής τους, Αντρέα Γκαρντίνι είναι ένας θρύλος του βόλεϊ, ενώ έχει προπονήσει σημαντικές ομάδες.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες είναι το φαβορί, εμείς πρέπει να δώσουμε τα πάντα και να μπούμε στο γήπεδο έχοντας στο μυαλό μας μόνο τη σκέψη της νίκης, αλλιώς δεν έχουμε καμία ελπίδα. Θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο μας μία ιστορική επιτυχία».

Πριν από το παιχνίδι, ο Ρουμάνος διεθνής Στέφαν Λούπου είπε για τα ματς με τον Ολυμπιακό:

«Για εμάς είναι όλα ή τίποτα. Γι’ αυτό, επαναλαμβάνω και πάλι, δεν νομίζω ότι θα μας ασκηθεί πίεση. Θέλω να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε και να πετύχουμε, φυσικά, ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τώρα, τα συναισθήματα πιστεύω ότι θα είναι πιο εποικοδομητικά από ποτέ. Δεν νομίζω ότι θα είναι εμπόδιο για εμάς, γιατί έχουμε ήδη παίξει εντός έδρας, έχουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας.

Είμαστε πολύ νέοι, με αυτή την έννοια του ανταγωνισμού, γιατί δεν νομίζω ότι έχουν παίξει πολλοί στο Champions League. Για μένα είναι η πρώτη φορά που παίζω και θα ήταν καταπληκτικό να καταφέρω να φτάσουμε στους ομίλους».