Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΜακΚίσικ – Πίτερς: Κρυφά χαρτιά

ΜακΚίσικ – Πίτερς: Κρυφά χαρτιά

Γιατί αυτή η ομάδα των …αμέτρητων πρωτοκλασάτων παικτών, δεν μπορεί πάντα να τα περιμένει από τον Βεζένκοφ.

Σύμφωνοι. Ισως πολλοί μπορεί να απορήσουν και να σκεφθούν «κρυφό χαρτί ο ΜακΚίσικ με τόσους πόντους»; Δεν πρόκειται αποκλειστικά περί αυτού. Αλλά το πνεύμα σχετίζεται με το γεγονός πως αμφότεροι οι παίκτες μοιάζουν με ευπρόσδεκτη πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό.

Τους έχεις στον πάγκο και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να σε εκτοξεύσουν. Ισως γιατί συγκαταλέγονται στους άσους που αν αρχίσει το ξέσπασμά τους δεν σταματούν, ενώ παράλληλα πυροδοτούν ενθουσιασμό στις εξέδρες.

Ο ΜακΚίσικ ήρθε το 2020 στον Ολυμπιακό και στην εκκίνηση της δεύτερης θητείας του Μπαρτζώκα στον Πειραιά. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως μεταξύ παίκτη και κόουτς υπάρχει μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού. Ο Μπαρτζώκας την περασμένη σεζόν, ούτε που σκέφθηκε να αντικαταστήσει τον εκρηκτικό γκαρντ, μολονότι αυτός για κάμποσο διάστημα ήταν τραυματίας. Τώρα, ο ΜακΚίσικ έχει μπει με φόρα στην αγωνιστική περίοδο, δεν καταλαβαίνει τίποτα από αντίπαλες άμυνες και κόντρα στην Αρμάνι είχε 22 πόντους, ευστοχώντας μεταξύ άλλων σε τρία τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες. Το αδύνατο σημείο του ήταν το μακρινό σουτ. Το βελτιώνει μέρα με τη μέρα. Η δε ταχύτητα με την οποία φεύγει προς το καλάθι, αληθινά παροιμιώδης.

Και ας πάμε στον Πίτερς. Πέρυσι και μετά τη φυγή του Βεζένκοφ για το Σακραμέντο, ήταν ο καλύτερος των Ερυθρόλευκων. Το ΣΕΦ σειόταν στην ιαχή «Αλεκ Πίτερς». Με ευστοχία πάνω από 50% στα σουτ τριών πόντων, αδύνατο να βρεις άλλον τέτοιο φόργουορντ. Τώρα επέστρεψε ο Σάσα και ο Πίτερς μένει αρκετά στον πάγκο και είναι αλήθεια πως αν συμβαίνει αυτό, σίγουρα θα πασχίσει παραπάνω προκειμένου να βρει ρυθμό, κυρίως γιατί θέλει τη μπάλα και να έρθουν έτσι τα ελεύθερα, σαν …πέναλτι, σουτ.

Με τους Ιταλούς έδειξε να βρίσκει τον εαυτό του και πέτυχε εννιά πόντους σχετικά γρήγορα και με 2/2 τρίποντα. Το θέμα δεν είναι αν ο Πίτερς βοηθήσει ή όχι τον Ολυμπιακό. Εχει κάθε προσόν που χρειάζονται ομάδες που διεκδικούν την Ευρωλίγκα. Το ζητούμενο αφορά με το κατά πόσο θα τον κρατήσει ο κόουτς «ζεστό» ώστε να αξιοποιήσει το καταπληκτικό του σουτ. Τα υπόλοιπα θα έρθουν. Γιατί αυτή η ομάδα των …αμέτρητων πρωτοκλασάτων παικτών, δεν μπορεί πάντα να τα περιμένει από τον Βεζένκοφ.

Only in

Μια απόφαση – σταθμός και τα μηνύματα

Τι σημαίνει το σκεπτικό - καταπέλτης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βάσει του οποίου απορρίφθηκε η αγωγή Δημητριάδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024