Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Άνδρας με τρία πέη δώρισε το σώμα του στην επιστήμη

Άνδρας με τρία πέη δώρισε το σώμα του στην επιστήμη

Ο άνδρας μπορεί να έζησε ολόκληρη τη ζωή του χωρίς να γνωρίζει ότι έπασχε από τριφαλλία

Στην επιστήμη και συγκεκριμένα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου δώρισε το σώμα του ένας άνδρας  που έπασχε από τη σπάνια πάθηση της τριφαλλίας, δηλαδή είχε τρία πέη.

Πρόκειται για τη δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση αυτής της εξαιρετικά σπάνιας γεννητικής κατάστασης. Το 2020, στο Duhok του Ιράκ, οι γιατροί ανακάλυψαν την πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση ενός αγοριού 3 μηνών που γεννήθηκε με τρία πέη.

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται μια τέτοια περίπτωση σε ενήλικα, γεγονός που την καθιστά μια παράξενη ιατρική ανακάλυψη.

Την ανακάλυψη έκαναν οι φοιτητές – ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ κατά την ανατομία του σώματος ενός 78χρονου άνδρα που είχε δωρίσει το σώμα του.

Ο άνδρας μπορεί να έζησε ολόκληρη τη ζωή του χωρίς να γνωρίζει αυτή την πάθηση.

Ερευνητές έγραψαν στο περιοδικό Journal of Medical Case Reports αυτόν τον μήνα ότι η τριφαλλία, μια σπάνια συγγενής ανωμαλία στην οποία υπάρχουν τρεις διαφορετικοί άξονες πέους, έχει αναφερθεί μόνο μία φορά στην ιστορία.

Η τριφαλλία προκαλεί προβλήματα όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, στυτική δυσλειτουργία ή προβλήματα γονιμότητας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που περιγράφεται λεπτομερώς το εσωτερικό της εκ γενετής πάθησης μέσω εξέτασης μετά θάνατον.

Τα γεννητικά όργανα του εξωτερικά έμοιαζαν φυσιολογικά, αλλά κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κάτι ήταν διαφορετικό στο σώμα του άνδρα. Τελικά, ανακάλυψαν δύο μικροτέρα πέη κρυμμένα στον σάκο του οσχέου.

«Το κύριο και το δευτερεύον πέος μοιράζονταν την ουρήθρα, ενώ το τρίτο και μικρότερο δεν είχε ολοκληρωμένη δομή», έγραψαν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν αυτό πέρασε απαρατήρητο σε αυτή την περίπτωση».

Only in

Η Λούκα Κατσέλη «δείχνει» Φαραντούρη

Στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να δείχνει την προτίμησή της η Λούκα Κατσέλη για την αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024