Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρώσος επιβίωσε 66 ημέρες σε φουσκωτή βάρκα – «Σαν θαύμα»

Ρώσος επιβίωσε 66 ημέρες σε φουσκωτή βάρκα – «Σαν θαύμα»

Ρώσος εντοπίστηκε μετά από 66 μέρες να πλέει πάνω σε φουσκωτή βάρκα, όταν μία απόδραση πήρε δραματική τροπή

Έναν εφιάλτη έζησε ο Μιχαήλ Πιτσούγκιν, όταν μία εξόρμηση είχε τραγική κατάληξη και τον ανάγκασε να πλέει στη θάλασσα για 66 μέρες πάνω σε φουσκωτή βάρκα.

Όλα συνέβησαν όταν ο Πιτσούγκιν, ο αδελφός του και ο 15χρονος ανιψιός του ξεκίνησαν για τη νήσο Σαχαλίνη από την ανατολική περιοχή της Ρωσίας Χαμπαρόβσκ, στις 9 Αυγούστου, με ένα φουσκωτό καταμαράν. Οι δύο συνεπιβάτες του Πιτσούγκιν έχασαν τη ζωή τους πριν η βάρκα εντοπιστεί.

Εντοπίστηκε χιλιόμετρα μακριά από όπου ξεκίνησε

Ο ίδιος ο Πιτσούγκιν επέπλεε επί δύο μήνες στις παγωμένες θάλασσες, μέσα στο φουσκωτό. Ισως τα κατάφερε λόγω της σωματικής του διάπλασης, καθώς ζύγιζε 100 κιλά πριν ξεκινήσει για το παράτολμο ταξίδι, όπως είπε η σύζυγός του στα ρωσικά ΜΜΕ. Οταν τον βρήκαν, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ζύγιζε μόλις 50 κιλά.

Το σκάφος, γράφει ο Guardian, ανακαλύφθηκε περίπου στις 10 το βράδυ της Δευτέρας καθώς περνούσε δίπλα από ένα αλιευτικό σκάφος στη Θάλασσα του Οχότσκ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την αφετηρία του.

«Ένας είδος θαύματος»

Ο επιζών κατονομάστηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Τα πτώματα του αδερφού του Σεργκέι, 49 ετών, και του ανιψιού του Ιλια, 15 ετών, βρίσκονταν ακόμα στο σκάφος.

Οι διασώστες είχαν πραγματοποιήσει έρευνα με ελικόπτερο και αεροπλάνο για τους τρεις αγνοούμενους, λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή τους.

Η σύζυγος του Πιτσούγκιν, Γιεκατερίνα, είπε στο RIA Novosti: «Είναι ένα είδος θαύματος». Είπε ότι οι άνδρες είχαν πάρει μαζί τους φαγητό και νερό για δύο εβδομάδες.

Το ψαροκάικο έφερε τον Πιτσούγκιν στην πόλη Μαγκαντάν, όπου οι αρχές τον έβγαλαν στη στεριά με φορείο, ενώ ο ίδιος είχε τις αισθήσεις του. Η κατάστασή του είναι «σταθερή», δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής γιατρός του περιφερειακού νοσοκομείου, Γιούρι Λέντνιεφ, λέγοντας ότι είναι υποφέρει από υποθερμία. Το ψαροκάικο μετέφερε επίσης τις σορούς και το φουσκωτό σκάφος, τα οποία εξετάζονται από τους ανακριτές.

Μάζευαν νερό της βροχής

Το κανάλι Baza στο Telegram, το οποίο πιστεύεται ότι έχει στενούς δεσμούς με τις αρχές επιβολής του νόμου, επικαλέστηκε πηγές που είπαν ότι οι τρεις άντρες είχαν μαζί τους περίπου 20 λίτρα νερό, ενώ για κάποιο διάστημα μάζευαν νερό της βροχής και έτρωγαν αποξηραμένα νουντλς και μπιζέλια.

Το κανάλι ανέφερε, σύμφωνα με τον Guardian, ότι ο Πιτσούγκιν είπε στους ψαράδες ότι ο ανιψιός του πέθανε στις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά τα δύο αδέρφια πέρασαν περίπου τρεις εβδομάδες μαζί στο σκάφος.

Άρχισαν να εμφανίζουν πληγές από την ακινησία και ο αδελφός του προσπάθησε να πλυθεί, όμως, έπεσε στο παγωμένο νερό. Ο Πιτσούγκιν τον ανέσυρε αλλά πέθανε αμέσως μετά, ανέφερε το Baza. Στη συνέχεια, ο Πιτσούγκιν έδεσε τις σορούς του αδελφού και του ανιψιού του στη βάρκα για να μην πέσουν στη θάλασσα. Κρέμασε τα σωσίβιά τους στο πλάι της βάρκας σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή.

Only in

Στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς με νέα μηνύματα προς την κυβέρνηση (;)

Η τοποθέτηση του Σαμαρά -εφόσον είναι αρκετά αιχμηρή- θα παγιώσει μια τεταμένη ένταση στις σχέσεις με το Μαξίμου. 

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024