Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει, ποια θα είναι τα νέα κριτήρια

Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει, ποια θα είναι τα νέα κριτήρια

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στα περιουσιακά κριτήρια, όχι όμως και στα εισοδηματικά, για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Αλλαγές στην επιδοματική πολιτική για την θέρμανση ετοιμάζει η κυβέρνηση. Μεγάλοι κερδισμένοι όσοι χρησιμοποιούν ρεύμα, αφού θα πάρουν φέτος ως και διπλάσια επιδότηση.

Η  βασική αλλαγή είναι ότι επί της ουσίας θα «πριμοδοτηθεί» η θέρμανση με ρεύμα. Και αυτό γιατί είναι ακριβότερο από τα υπόλοιπα, αλλά και γιατί αλλάζει σιγά- σιγά ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας.

Σύμφωνα με το STAR, το επίδομα βάσης για το ρεύμα θα είναι 380 ευρώ και θα αυξομειώνεται ανάλογα με την περιοχή κατοικίας. Σημειωτέον ότι η επιδότηση στο ρεύμα θα είναι 6μηνη και όχι 3μηνη όπως πέρσι.

Για όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, το επίδομα βάσης πέφτει στα 300 ευρώ, από 350 ευρώ πέρσι. Επισημαίνεται πάντως ότι το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκίνησε με τιμή περίπου 20 λεπτά χαμηλότερα από πέρσι.

Σε όλες τις περιπτώσεις, είτε μιλάμε για ρεύμα είτε για πετρέλαιο είτε για φυσικό αέριο, το επίδομα δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100 ευρώ και μεγαλύτερο από 1.000 ευρώ, ανάλογα την περιοχή. Μεγάλοι κερδισμένοι όσοι χρησιμοποιούν ρεύμα, αφού θα πάρουν φέτος ως και διπλάσια επιδότηση.

Αλλάζουν τα περιουσιακά κριτήρια

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στα περιουσιακά κριτήρια, όχι όμως και στα εισοδηματικά.

Για τους άγαμους, η αξία των ακινήτων παραμένει στις 200.000 ευρώ, αλλά για τα ζευγάρια πέφτει στις 240.000, από 300.000 ευρώ πέρσι. Προβλέπεται, ωστόσο, προσαύξηση 40.000 ευρώ για κάθε παιδί κι αυτό σημαίνει ότι είναι κερδισμένες οι οικογένειες με 2 παιδιά και πάνω.

Επίδομα θέρμανσης

Ολοι οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης θα πάρουν το Δεκέμβριο προκαταβολή του 60% με τους συντελεστές που ίσχυαν πέρσι. Ωστόσο, η ΕΜΥ θα μετρήσει εκ νέου τις θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα και η εξόφληση θα γίνει με τους νέους συντελεστές. Άρα στις περιοχές, όπου δεν κάνει πια τόσο κρύο, η επιδότηση τελικά θα είναι μικρότερη από πέρσι.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην Κ.Ε.

Ποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σκέλος της πολιτικής καταδίκης Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024