Όνομα: Παντελόνι με ένα πόδι.

Ηλικία: Έξι ετών, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε δημοφιλές.

Εμφάνιση: Ελλειμματική κατά το ήμισυ περίπου.

Με τον όρο παντελόνι με ένα πόδι, εννοείτε πραγματικά παντελόνια με ένα μόνο πόδι; Ακριβώς αυτό, ναι.

Πού θα φορούσες ποτέ κάτι τέτοιο; Κυρίως στην πασαρέλα. Τα παντελόνια με ένα πόδι έχουν εμφανιστεί σε πρόσφατες επιδείξεις μόδας των Bottega Veneta, Coperni και Louis Vuitton, μεταξύ άλλων.

Συγγνώμη, ποιανού ιδέα ήταν αυτή; Πιθανώς το πρώτο παντελόνι με ένα πόδι σχεδιάστηκε από τη σχεδιάστρια Sarah Aphrodite το 2018, σύμφωνα με το Harper’s Bazaar

Photo: Louis Vuitton / YouTube

Πρέπει να είναι αδύνατο να περπατήσεις με αυτά. Φροντίζεις να μη βάλεις και τα δύο πόδια στην ίδια τρύπα.

Τι γίνεται λοιπόν με το πόδι που περισσεύει; Βρίσκεται έξω από το πλαίσιο του παντελονιού, εκτεθειμένο.

Συγγνώμη, ποιανού ιδέα ήταν αυτή; Πιθανώς το πρώτο παντελόνι με ένα πόδι σχεδιάστηκε από τη σχεδιάστρια Sarah Aphrodite το 2018, σύμφωνα με το Harper’s Bazaar.

Δεν υπάρχει τίποτα φυσικό σε αυτό. Ποιο είναι το νόημα ενός μισού παντελονιού; Κάποιοι λένε ότι όλα έχουν να κάνουν με την ασυμμετρία

Photo: Bottega Veneta / YouTube

Και ο κόσμος πίστευε ότι ήταν καλή ιδέα; Για να είμαι ειλικρινής, δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Αλλά τότε, το 2019, η κορεατική εταιρεία μόδας Pushbutton λάνσαρε το τζιν με ένα πόδι.

Τζιν με ένα πόδι; Προφανώς ήταν μια φυσική εξέλιξη μισο-φουσκωτών τζιν της ουκρανικής εταιρείας Ksenia Schnaider.

Δεν υπάρχει τίποτα φυσικό σε αυτό. Ποιο είναι το νόημα ενός μισού παντελονιού; Κάποιοι λένε ότι όλα έχουν να κάνουν με την ασυμμετρία.

Φαντάζομαι ότι είναι όσο ασύμμετρο μπορεί να γίνει ένα παντελόνι. Άλλοι λένε ότι είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης για χάος στην πασαρέλα.

Δείτεο σόου ss25 της Bottega Veneta

Ή στην επιθυμία να κυκλοφορείς σαν να σου έχει επιτεθεί αστυνομικός σκύλος. Η εμφάνιση παρουσιάζει σίγουρα προκλήσεις. Το περιοδικό NSS λέει: «Αυτός ο τύπος παντελονιού δεν φαίνεται να προορίζεται για τεράστια εμπορική επιτυχία – κυρίως λόγω της πλήρους μη πρακτικότητας του στυλ».

Γιατί να μπείτε στον κόπο να φτιάξετε κάτι που κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσει; Έχετε πάει ποτέ σε επίδειξη μόδας; Οι σχεδιαστές πάντα ψάχνουν τρόπους να ανατρέψουν τις συμβάσεις.

Κάνοντας όλοι το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή; Ομολογουμένως, αυτή η συγκεκριμένη τάση έχει μια μικρή αίσθηση του συρμού.

Coperni, Spring Summer 2025

Τι άλλο; Ένα σακάκι με ένα χέρι; Τεχνικά, αυτή η εμφάνιση ήρθε και έφυγε με την έλευση του one-arming – φορώντας το δίχρωμο σακάκι σας μόνο στο ένα χέρι – το οποίο ήταν πολύ 2016.

Τι θα λέγατε να βγαίνατε έξω με ένα μόνο παπούτσι; Αυτό θα μπορούσε να είναι δύσκολο, αλλά οι αταίριαστες μπότες εμφανίστηκαν στο σόου του Rick Owens για την άνοιξη/καλοκαίρι 2025.

Γάντια χωρίς δάχτυλα; Είναι ήδη κάτι που υπάρχει.

Καπέλα χωρίς καπέλο; Αυτό ακριβώς δεν είναι το visor;

Τσάντες χωρίς πάτο; Χμμ. Έχεις κανένα σχέδιο εύκαιρο;

Πες το: «Όλοι βάζουμε το παντελόνι μας με ένα πόδι τη φορά – απλώς κάποιοι από εμάς σταματούν στα μισά της διαδρομής για να αμφισβητήσουν τις παραδοσιακές σιλουέτες».

Μην το πεις: «Έχετε διαβάσει το Σύννεφο με παντελόνια του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. Είναι εξαιρετικό».

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο theguardian.com