Αποτρόπαιες εικόνες και βανδαλισμοί καταγράφηκαν στη Νεάπολη, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου εθνικιστική ομάδα ζωγράφισε σβάστικες και «Heil Hitler» σε γυμνάσιο της περιοχής αλλά βανδάλισε και τα γραφεία του ΚΚΕ.

Η εν λόγω ομάδα υπέγραψε τα αποτρόπαια συνθήματα ως «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης». Όπως ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, περί τα μεσάνυχτα στις 15 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο γυμνάσιο της περιοχής που βρίσκεται πίσω από το δημαρχείο.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία και από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι έγραψαν συνθήματα και σχημάτισαν σβάστικες και σε άλλα σχολεία της περιοχής Στρεμπενιώτη καθώς και γραφεία του ΚΚΕ.

Βρέθηκαν πεταμένα σπρέι και παραδόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες εικόνες έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν στη συγκεκριμένη περιοχή, παραδείγματος χάριν στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη. Σύμφωνα με τον Σίμο Δανιήλιδη η δράση τους μετρά τουλάχιστον έναν χρόνο. Έκανε λόγο για ομάδα φασιστοειδών που σπάνε γραφεία, βανδαλίζουν σχολεία της περιοχής ενώ δεν έχουν διστάσει να απειλήσουν και μαθητές. «Κάτι πρέπει να γίνει», ανέφερε.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών πρόσθεσε πως από το περιστατικό βρέθηκαν πεταμένα κάποια σπρέι τα οποία παραδόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε φωτογραφίες:

Σβάστικες και «Heil Hitler» στη Νεάπολη

Σβάστικες και «Heil Hitler» στη Νεάπολη

Σβάστικες και «Heil Hitler» στη Νεάπολη

Βανδάλισαν και τα γραφεία του ΚΚΕ